Gloria Camila

Rocío Jurado va perjudicar Gloria Camila a l'herència només per un motiu

La cantant va nomenar hereva universal Rocío Carrasco

L'herència de Rocío Jurado ha tornat a estar d'actualitat després de l'emissió del reportatge 'El último viaje de Rocío' a Telecinco. No només perquè l'homenatge a 'La más grande' ha servit per treure a la llum la part 'oculta' del seu llegat: 18 contenidors amb joies, vestits i objectes personals. També perquè s'ha desfermat la polèmica a causa de la seva decisió de nomenar Rocío Carrasco hereva universal.

Les destacades absències de José Ortega Cano i Gloria Camila al programa especial han estat interpretades com un menyspreu a la resta de la família Jurado. El destre i vidu de l'artista reconeixia aquesta mateixa setmana que no havia estat convidat a l'homenatge i assenyalava que va trobar a faltar que parlessin dels seus fills.

Una manera elegant de dir que Gloria Camila i José Fernando van quedar desplaçats i Rocío Carrasco semblava ser l'única filla de la cantant. Amb aquestes paraules, Ortega Cano deixava entreveure que els seus fills no han obtingut el reconeixement que els correspon per part de Rocío Carrasco.

Gloria Camila i José Fernando
Gloria Camila i el seu germà José Fernando. | CatalunyaDiari

Ella, com a hereva universal, va rebre el patrimoni musical i els efectes professionals i personals de la seva mare. També va rebre un apartament a Miami i la finca 'El Administrador' a Chipiona, mentre que els seus altres dos fills només van rebre la part proporcional de la venda de la casa de La Moraleja.

Aquest repartiment tan poc equitatiu sempre ha estat objecte de debat i de controvèrsia. Alguns fins i tot no han dubtat a titllar l'artista de donar prioritat a la seva filla biològica. Tot i això, en les últimes hores, han revelat el veritable motiu que va portar Rocío Jurado a perjudicar Gloria Camila i José Fernando al seu testament.

El motiu de la distribució desigual de l'herència de Rocío Jurado

La periodista Beatriz Cortázar s'ha negat a donar credibilitat a la teoria que assenyala l'artista com a mala mare per diferenciar els fills per raons de sang. «Estava feliç per aquesta adopció i declarava que ella no feia distinció entre ells, encara que després a l'herència sí, per motius pràctics», assegurava la col·laboradora a 'El programa de Ana Rosa'.

José Ortega Cano i Rocío Jurado en un photocall
José Ortega Cano i Rocío Jurado en una imatge d'arxiu. | cedida

Segons ha revelat, Rocío Jurado hauria pres aquesta decisió per protegir la filla que deixava completament òrfena. Mentre la seva primogènita s'havia quedat sense pare el 2001, els seus dos fills més petits tenien el futur garantit. Conscient de l'elevat patrimoni que tenia Ortega Cano sota el seu poder, l'artista volia fer una distribució en funció de les necessitats dels seus fills.

«Els seus altres dos fills tenien un pare, Ortega Cano, amb un bon patrimoni que sabien que l'heretarien ells. El que havia rebut Rocío del seu pare, Pedro Carrasco, no s'hi acostava. Va voler ser equànime en qüestió econòmica, no sentimental, afegia la periodista.

Rocío i David Flores eren beneficiaris de l'herència de la seva àvia?

Tot i això, la realitat dels fets és una altra, segons Amador Mohedano. El de Xipiona ha assegurat que l'herència que la seva germana va deixar a Rocío Carrasco tenia com a objectiu anar destinada als nets. Però la veritat és que ni Rocío Flores ni David han rebut un pessic d'aquesta enorme fortuna.

De fet, recentment, la filla d'Antonio David assegurava que ella no té cap objecte de la seva àvia, tret d'un rosari que li va lliurar la seva progenitora quan era adolescent. Rocío Carrasco ha desmentit el seu oncle després d'assegurar que la seva mare no hauria permès mai que els seus diners caiguessin en mans de l'exguàrdia civil. Una situació que ens fa pensar que Rocío Flores es podria quedar també sense l'herència de la seva mare.

«Si Rocío Carrasco decideix desheretar la seva filla no incompliria cap llei per sentència judicial. La justícia li dona la possibilitat de no incloure-la a la llegítima o no incloure-la a l'herència, però no sé si ho ha fet», assegurava Carlota Corredera a 'Sálvame'.