Primer pla de Rocío Jurado somrient a càmera

Una traïció va portar Rocío Jurado a modificar el seu testament en l'últim moment

El testament de 'la més gran' segueix generant controvèrsia

Rocío Carrasco és l'hereva universal de la seva mare, tant sí com no. Sembla, però, que Rocío Jurado va tenir dubtes fins a l'últim moment. Tant és així, que Ortega Cano i els seus fills, Gloria Camila i José Fernando, estan disposats a demanar una revisió d'aquest.

«Tenen intenció de sol·licitar una revisió per la legítima dels dos fills menors de Rocío Jurado», informava Paloma García-Pelayo.

No obstant això, la viabilitat d'aquesta revisió està en l'aire. I és que «Ortega Cano, com a tutor legal d'aquests menors, va signar aquest acord» després d'un primer repàs.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Una revisió que posa contra les cordes a Rociíto, que té pensat destapar els draps bruts de la seva família mitjançant la segona part de la seva docu-sèrie. Per tant, d'aquí poc, descobrirem per fi què contenen els famosos manuscrits que va deixar 'la més gran' i el motiu pel qual el seu vidu els hi tem tant.

Ortega Cano i els seus fills, disposats a impedir l'emissió de la docu-sèrie

Tot i que després que el destre i la seva filla Gloria Camila hagin decidit prendre mesures cautelars al respecte, finalment tot queda en l'aire.

«Les mesures es basen en el dret a l'honor i a la intimitat de l'artista. Es considera que aquests manuscrits, que també s'han anomenat diaris, no tindrien el permís de Rocío Jurado per fer-se públics».

Quan Rocío Jurado va signar el seu testament, segurament no esperava que aquest generés tanta controvèrsia. Segons narra en exclusiva el diari 'La Razón', l'artista va modificar el seu testament quan va descobrir que tenia càncer.

No obstant això, aquest preuat document va tornar a patir diversos canvis pocs dies abans de la seva mort i per exprés desig de la cantant. Aquesta modificació va beneficiar a Rociíto, que es va convertir en l'hereva absoluta de la seva mare. I també a Juan de la Rosa, amic i confident de la cantant.

Com van valorar-se i van repartir llavors els seus béns? Doncs, aquesta és la pregunta que tothom es fa.

Per començar, 'la més gran' va voler que la seva filla gran rebés deu vegades més que la resta de la seva família. Potser, perquè entenia que Carrasco, òrfena també de pare, quedava desemparada.

Mentre que, d'altra banda, Gloria Camila i José Fernando comptaven amb protecció econòmica del seu pare, que vetllaria pels seus interessos.

Però ells no van ser els únics damnificats, sinó que també Gloria Mohedano hauria sortit mal parada. Especialment després que la Jurado nomenés un nou marmessor aliè a la família.

I és que segons sembla, i segons fonts pròximes a la família, Gloria hauria estat capaç de trair a la seva germana aprofitant-se econòmicament d'ella. Una cosa que potser Rocío va descobrir poc abans de morir.

La polèmica herència de Rocío Jurado que va acabar trencant a la seva família

Respecte a la resta dels seus béns, aquests es van repartir de manera equitativa per complaure a tots i no deixar ningú fora. Així ho relaten a 'La Razón'.

«Mentre el terç de lliure disposició va recaure en els seus germans, fillol i secretari, el de millora va recaure en Rociíto. Ella heretava quatre-novenes parts d'un llegat valorat en més de set milions d'euros», assenyalen.

A més, també repartia les seves propietats, entre les quals es troba la gran mansió de 'La Moraleja', que va demanar expressament que es posés a la venda dos anys després de la seva mort.

Per tant, «Ortega Cano va haver d'abandonar, dos mesos després de la partida de Rocío Jurado, la llar conjugal i es va traslladar a viure amb els seus dos fills menors a la finca 'Yerbabuena'».

Mentre que, per la seva banda, Rociíto es quedava amb la finca 'El Administrador'. A més, també li va correspondre la totalitat de les propietats que la seva mare tenia a l'estranger, entre les quals hi ha el famós apartament de Miami.

Això, sense comptar que, com a hereva universal, també li van correspondre a Carrasco totes les joies, roba, mobles, quadres i drets al seu llegat artístic. Un fet que l'ha seguit generant importants beneficis des que morís el 2006, ja que també ha explotat la figura de la seva mare amb un musical.

Referent als Mohedano, a ells els va deixar diverses naus industrials a Sant Sebastià dels Reis, la finca 'Los Naranjos', una gran casa 'Mi abuela Rocío' i un dúplex.

Finalment, va ser Ortega Cano el més perjudicat en aquest repartiment, ja que el matrimoni s'havia casat per separació de béns. A ell només li va deixar una ramaderia de toros de lídia que havien comprat junts l'any 1997.

No obstant això, el destre sempre va acceptar sense dir res les voluntats de la seva difunta esposa. «Jo no coneixia el testament, ni ningú. Jo no vaig parlar mai amb Rocío d'això, no sabia ni què hi havia en aquest testament, jo em negava totalment a parlar-ho amb ella», assegurava.

«Ho ha fet perfectament. Ha encertat de ple i ha estat gran com ho ha estat tota la seva vida en totes les coses que ha fet», sentència.