Rosalía

Rosalía revela el seu secret més ben guardat sobre el pa amb tomàquet

La catalana és de Sant Esteve Sesrovires

La gastronomia catalana és molt diversa. Encara que aquesta s'emmarca dins la cuina mediterrània, a Catalunya tenim plats deliciosos i molt nostres.

Alguns dels més emblemàtics són els calçots amb una bona salsa de romesco, l'escalivada, l'escudella, els caragols, la crema catalana, els panellets, entre molts d'altres. Però ni hi ha un que és el més identificatiu: el pa amb tomàquet.

Encara que sembli un plat molt senzill, hi ha diverses maneres de preparar-se un bon pa amb tomàquet i, el millor de tot és que totes les versions d'un dels menjars més cèlebres de Catalunya són completament vàlides.

De bon matí per esmorzar, a mig matí, per berenar o d'acompanyament tant al dinar com al sopar, el pa amb tomàquet sempre és una bona opció en qualsevol àpat. Mai molesta sobre la taula i quan n'hi ha sempre s'acaba, és addictiu.

Això sí, per preparar-lo, sempre s'ha de seguir el mateix patró perquè sigui un pa amb tomàquet autèntic: s'ha d'untar el tomàquet sobre el pa torrat, mai tallar-lo i posar-lo en rodanxes. No ho diem nosaltres, ho diu la tradició.

Rosalía explica com es prepara el pa amb tomàquet

L'all és un altre aliment molt utilitzat en la nostra dieta. I, en aquest punt, obrim debat: pa amb tomàquet amb all o sense? Són molts els que consideren que l'all millora aquesta delícia, però en canvi, d'altres no hi estan d'acord.

El que mai pot fallar, és una miqueta de sal i un bon raig d'oli d'oliva. Anomenat per molts com l'or líquid del mediterrani.

La cantant catalana Rosalía, nascuda a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, a través del seu compte oficial de Twitter va decidir fer una mena de joc amb els seus seguidors i respondre preguntes realitzades per ells.

«Diguem alguna cosa que vulguis saber que encara no m'havies preguntat», publicava a través d'una piulada.

Les preguntes dels fans no es van fer esperar i el que va començar amb una mena de joc, es va convertir en una allau de comentaris. Gran part d'ells, anaven relacionats amb el nou àlbum 'Motomami' i en la gira de la cantant per presentar-lo.

Encara que va haver preguntes molt divertides que no tenien res a veure amb el seu treball. Una seguidora va preguntar a la cantant com es preparava el pa amb tomàquet.

«Com et prepares el pa amb tomàquet, reina? Li poses all?», preguntava. D'aquesta manera, Rosalía va respondre que el seu pa amb tomàquet se'l preparava «sense all».

Moltes de les preguntes anaven relacionades en saber si la catalana estava d'acord amb la independència de Catalunya, però en aquest cas no es va pronunciar.