Primer pla de Rosario Flores.

Rosario Flores, a punt de perdre la casa després de prendre una mala decisió

Rosario Flores no sap què fer

Rosario Flores i la resta de la família no han pogut evitar preocupar-se després de conèixer que estan a punt de perdre una de les residències més importants per a aquest conegut clan d'artistes.

Pocs mesos abans que se celebri el centenari del naixement de Lola Flores, acaba de sortir a llum el deplorable estat en què es troba la casa on la 'Faraona' va venir al món.

Primer pla de Rosario Flores molt somrient
Rosario Flores i la seva germana no s'han fet càrrec de la llar de la seva mare | Europa Press

I és que, durant tots aquests anys, Rosario Flores i la seva germana han optat per no fer-se càrrec del manteniment d'aquest habitatge situat a Jerez de la Frontera (Cadis).

Ara, i després de la mala decisió que ha pres aquesta coneguda família, Rosario Flores està a punt de perdre la casa on la seva mare va viure els anys més feliços de la seva vida.

Rosario Flores està buscant una solució

No obstant això, Rosario Flores no vol que aquest record de la seva mare desaparegui. Per això, està buscant la manera de rescatar la residència on Lola Flores va néixer i va créixer.

El proper 21 de gener del 2023, se celebra el centenari del seu naixement i, en un intent per salvar aquest històric habitatge, Juan Carlos Gil, un fan incondicional de Lola Flores, ha decidit prendre cartes a l'assumpte.

A través de la plataforma 'Si me queréis, restaurarme', pretén aconseguir la llar per arreglar-la i muntar-hi un museu dedicat a la trajectòria professional de l'artista.

Segons ha pogut saber la revista Pronto, l'aspecte de la casa de la mare de Rosario Flores no pot ser pitjor. «Fa un any, la façana de la casa estava molt deteriorada, però ara està molt pitjor», ha assegurat Juan Carlos Gil.

Lolita Flores i la seva germana Rosario
Rosario Flores i la seva germana s'assabenten de la iniciativa | Europa Press

Aquest va ser el motiu pel qual aquest fan de la cantaora va decidir recaptar fons i recollir firmes entre els seus seguidors per demanar-li a l'ajuntament de Jerez que s'impliqui a la iniciativa.

«Així que vaig crear la plataforma i hi vam posar un cartell, fent servir la frase de Lola al casament de la seva filla Lolita, canviant el 'Si me queréis, irse' per 'Si me queréis, restaurarme'», explica Gil.

L'únic objectiu d'aquest home és «mobilitzar el nombre més gran possible de fans de Lola Flores perquè, entre tots i amb ajudes oficials, comprem la casa».

Segons ha explicat Juan Carlos, la família de Rosario Flores ha posat en venda la casa, i per això demana a l'ajuntament de la localitat tota l'ajuda possible.

«La restaurarem i muntarem un museu homenatge a una dona que és un símbol del nostre país. És una llàstima que la llar on va néixer es pugui ensorrar», confessava.

Rosario Flores està a punt de perdre la casa

Rosario Flores sap que pot perdre la casa de la seva mare d'un moment a l'altre. I és que, després de fer-se ressò que l'habitatge estava a la venda, Juan Carlos Gil ha decidit iniciar una campanya de recollida de firmes a nivell nacional per aconseguir l'immoble.

Amb l'única intenció de salvar aquest històric habitatge, aquest mateix fan de Jerez també ha obert un compte bancari perquè tothom qui vulgui pugui aportar el seu granet de sorra.

Lola Flores.
Un fan de Lola Flores li vol fer un homenatge | GTRES

«L'Ajuntament de Jerez veurà que aquest projecte és molt seriós i no existeix el menor ànim de lucre. És un acte d'amor i veneració cap a una dona irrepetible», ha assegurat aquest home, durant la xerrada amb Pronto.

«Em posaré en contacte amb tots els clubs de fans de Lola Flores perquè intervinguin en la iniciativa. Amb les persones amb qui he parlat es mostren entusiasmades i disposades a ajudar», concloïa.