Jordi Pujol i Marta Ferrusola pels carrers de Reus

'La sagrada familia', la sèrie documental sobre el clan Pujol que roda David Trueba

És la primera producció original espanyola de la plataforma Discovery+

L'escriptor, periodista i director David Trueba (Madrid, 1969) estrenarà a la primavera la sèrie documental 'La sagrada familia' sobre l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i els seus set fills, una família acusada per l'Audiència Nacional d'actuar com una organització criminal. Segons ha informat la plataforma Discovery+ en un comunicat, aquesta serà la primera entrega d'una aposta estratègica de la plataforma per a continguts produïts a l'Estat espanyol. De fet, serà la posada de llarg del nou servei d'streaming de Discovery a Espanya, que inclourà continguts de ficció i no-ficció.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Trueba, que ja està en fase de rodatge a Barcelona, il·lustra a la sèrie com durant dècades Jordi Pujol va ser vist per una part de la societat catalana com un referent no només polític, sinó també cívic i moral. Des d'aleshores, la família ha estat en el focus de diferents escàndols de corrupció, i està acusada de frau amb Hisenda, blanqueig i evasió de capitals i d'actuar sistemàticament com un «clan mafiós».

En quatre entregues d'una hora, el cineasta s'introdueix en les dinàmiques de la família, tot comptant amb la participació de personalitats polítiques, periodístiques i de la magistratura, així com col·laboradors i persones properes al cercle familiar. «Com en les millors novel·les, la història de la saga familiar dels Pujol està farcida d'anècdotes, incidents i episodis memorables», explica Trueba, i per a ell pocs materials humans poden ser més rics per a retratar un temps i un país.

Una sèrie fidel als fets reals amb «un tractament èpic»

Segons ha avançat Trueba, la seva idea, produïda per Lavinia Audiovisual per a Discovery, és donar-li al material un «tractament èpic», on els afanys i l'ambició determinen també el destí final dels personatges. El cineasta ha destacat que serà fidel als esdeveniments reals, però amb la convicció de ser davant d'un personatge icònic, «més gran que la vida».

Per la seva banda, el vicepresident sènior i director general de Discovery Espanya, Antonio Ruiz, ha celebrat la primera de «moltes produccions originals» locals. I ha afegit que aquest llançament respon a una estratègia que aposta pel talent local a través d'històries sobre la vida real que siguin «rellevants» per a tothom.