La salouenca Carlota López sí que ha guanyat el festival d'Eurovisió

Carlota López és la guitarrista del grup Duncan Laurence, el qual ha guanyat el festival musical

Carlota López és la guitarrista de Duncan Laurence, el representant holandès a Eurovisió 2019
Carlota López és la guitarrista de Duncan Laurence, el representant holandès a Eurovisió 2019 | Facebook / Piet Kuijten

Catalunya ha estat guanyadora del festival d'Eurovisió, i no amb la representació de la cançó espanyola, sinó que a través d'Holanda. El motiu ha estat gràcies a una salouenca, Carlota López, que és la guitarrista del grup Duncan Laurence, el qual ha estat el guanyador del festival musical que enguany s'ha celebrat a Tel Aviv. Encara que López no va trepitjar l'escenari, ja que el cantant del grup va cantar sol a la final, sí que es podria parlar que el premi del certamen internacional també forma part de la catalana. 

De Salou a guanyar Eurovisió amb Holanda

De Salou i amb 24 anys, Carlota López es va estar formant en música a la Rock Academy, a la localitat neerlandesa de Tilburg. Abans però, va fer les seves primeres passes com a música a l'Escola Municipal de Música de Salou i al Conservatori de Vila-seca. A Holanda va aterrar en una universitat musical dedicada a la música pop, urbana i altres estils de música industrial.

Duncan Laurence guanya amb 'Arcade'

Al costat de Laurence, Carlota López és la seva guitarrista que l'acompanya posant els acords al cantant. Laurence és un músic independent que va formar part de la versió holandesa de 'La Voz' el 2014. L'holandès Duncan Laurence va vèncer amb el tema ‘Arcade’

Encara que no va participar directament en la cançó que representava a Holanda, sí que ho va fer de manera indirecta, ja que com va explicar al programa radiofònic 'El món a Rac1', ha participat en la promoció de la cançó.

Miki Núñez, interprenant 'La Venda'
Miki Núñez, interpretant 'La Venda' al festival d'Eurovisió d'Israel | CatalunyaDiari.cat

 

L'Estat espanyol es queda amb la 22a posició

Qui no va tenir tanta sort al festival internacional de música, va ser el cantant de Terrassa, Miki. En representació d'Espanya i amb la cançó 'La Venda', el català va quedar en 22a posició a la final d'Eurovisió a Israel. 

També et pot interessar:

  • Holanda guanya Eurovisió i Espanya, amb Miki al capdavant, cau a la 22a posició 

  • Miki, protagonista de l'anècdota viral d'Eurovisió 


Comentaris

envia el comentari