Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miki Núñez, interprenant 'La Venda'

Holanda guanya Eurovisió i Espanya, amb Miki al capdavant, cau a la 22a posició

L'holandès Duncan Laurence va vèncer amb el tema ‘Arcade’ i el terrassenc Miki Núñez, amb 'La Venda', es va haver de conformar amb la 22a posició

Miki Núñez, interprenant 'La Venda'
Miki Núñez, interpretant 'La Venda' al festival d'Eurovisió d'Israel | CatalunyaDiari.cat

 

Holanda és la gran vencedora del festival d’Eurovisió 2019. Feia 44 anys que els neerlandesos no guanyaven el certamen i ho han pogut aconseguir gràcies a una disputadíssima tanda final amb països com Itàlia i Rússia. Espanya, amb el terrassenc Miki Núñez, es va haver de conformar amb la 22a posició, tot i haver estat una de les actuacions més celebrades pel públic d’Israel.

Al final de la gala, el cantant català va voler treure ferro a l’assumpte en assegurar: «La gent s’ho ha passat bé, nosaltres també... Canten, ballen, diuen que és la favorita però després no la voten». Fins i tot, el mateix Miki va voler anar més enllà per explicar: «Ja sabem què passa amb Espanya, és que sembla que no escarmentem. Jo el primer, dient que seriem de Top10 o Top5. Crec que ens ho mereixíem, potser és egoista però  és la cançó que més ha fet gaudir la gent. No passa res».

Efemèride holandesa

En concloure la gala, l'holandès  Duncan Laurence va esclatar d'alegria en veure que 44 anys després tornava a portar els seus a la glòria eurovisiva. Menció a part, també, per altres delegacions com la de Suècia o Macedònia, que van ser les més votades de la nit pels teleespectadors. Finalment, però, el vot del jurat —que va fer remuntar fins a quatre posicions a Espanya, va ser clau perquè el gran vencedor de la nit fos l'holandès Laurence.  

Et pot interessar...