Primer pla de Kiko Matamoros

Els 'miracles' de Sálvame: Del càncer de Kiko Hernández a la ceguera de Matamoros

Els tertulians han parlat sobre les seves malalties en diverses ocasions

La salut de diversos col·laboradors de 'Sálvame' ha estat al punt de mira en diverses ocasions.

Per començar, Kiko Matamoros sempre s'emociona quan recorda el mal tràngol que va viure el 2019 després que li diagnostiquessin un tumor a la bufeta. De fet, l'havien d'extirpar mitjançant una delicada operació.

«Sí, des que vaig tenir un problema físic important, ell es va posar en contacte amb mi, em va dir que em desitjava el millor. Em va demostrar una qualitat humana que no he oblidat i tenim molt de contacte personal», ha respost ell.

«Va ser molt dur i sé com ho vaig passar. Em van detectar un tumor que afortunadament van extirpar i no s'ha reproduït ni he tingut cap problema. M'estic fent els controls, una vegada a l'any», confessava emocionat.

Al seu moment, el tertulià no dubtava a concedir una exclusiva per parlar del tema. En tot moment tenia el suport tant de la seva parella, Marta López, com de la seva filla, Anita.

Carlota Corredera i Kiko Matamoros al plató de 'Sálvame'
Carlota Corredera i Kiko Matamoros al plató de 'Sálvame'. | Mediaset

«Em vaig despertar de matinada al mig d'un toll de sang i em vaig aixecar amb ganes d'orinar. Horrible: tot era sang, amb coàguls», explicava. «Vaig aguantar el xàfec com vaig poder».

«Després d'això, em van intentar fer anàlisis d'orina, però va ser impossible perquè l'únic que hi havia era sang».

«Em van haver d'obrir la uretra perquè l'aparell no passava. Com que abans m'havien sondat tres vegades, es veu que la uretra s'havia inflamat i estava una mica obstruïda. Es va haver d'obrir i això va complicar una mica la recuperació».

«La ressonància no permetia veure amb claredat què era», explicava sense escatimar en detalls. Motiu pel qual va ser molt criticat.

Kiko Matamoros i Marta López
Kiko Matamoros i la seva parella Marta López. | GTRES

«Exclusiva? Una biòpsia? Estem bojos? Sabem de què parlem? Sabem el dolor de milers de famílies que hi ha darrere d'aquesta malaltia? Això és real?», li retreia María Patiño.

«Crec que va exagerar perquè un metge mai et dirà que va trobar set tumors, però que només en tens un».

Per part seva, Antonio Montero, del mateix programa, desitjava que «tots els càncers que es diagnostiquen tan complicats al principi, se solucionin tan fàcilment després com el de Kiko».

Encara que aquesta no és la primera vegada que Matamoros passar per un sotrac de salut. De fet, ja ha parlat públicament sobre els problemes que pateix als ulls.

Les malalties que els col·laboradors de 'Sálvame' han confessat patir

«Fa nou anys em van diagnosticar un glaucoma. Aleshores tenia un quaranta per cert o així de visió a l'ull dret i una mica minvada la de l'esquerre», revelava. «Avui ja no tinc visió a l'ull dret. A l'altre, la suficient...».

A més, també va tenir una úlcera que l'obligava a portar ulleres de sol durant un temps. «Em va sortir quan me'n vaig anar al llit».

Kiko Hernández al photocall de l'estrena de la pel·lícula 'Miamor perdido'
Kiko Hernández. | GTRES

«Crec que és una úlcera. No és un mussol», comentava mentre es treia les ulleres durant uns segons. «Me les he posat per si era desagradable a la vista».

Al seu torn, Kiko Hernández també confessava fa anys patir un càncer de pàncrees sobre el qual no ha tornat a dir res.

Personatges com Mercedes Milá l'assenyalaven per haver fet servir el victimisme amb l'objectiu de recuperar la seva imatge pública, arribant a inventar-se la malaltia.

«Un càncer de negligència», l'acusaven. «Aquells que hagin viscut aquesta malaltia amb un ésser estimat saben que és dels càncers més mortals que existeixen. No és admissible que algú pugui jugar amb la sensibilitat d'una cosa tan seriosa».

Avui dia, molts segueixen pensant que el col·laborador es va poder inventar aquesta malaltia tan greu per al seu propi benefici.

Sobretot quan es va parlar sobre un dels càncers més mortals, del qual estrelles de la talla, com ara Rocío Jurado, en van ser víctimes.