Imatge de Jorge Javier amb el rostre seriós durant un programa

'Sálvame' ja no és capaç de negar la crisi

'Sálvame Deluxe' viu un dels seus moments més difícils

Sálvame Deluxe és un dels programes estrella de Telecinco. Porta emetent-se des del 2009, però, ara no travessa pel seu millor moment. Els presentadors i directors saben que el programa dels divendres a la nit trontolla per moments.

És un dels programes més consolidats de la cadena juntament amb Sálvame, que s'emet en horari de tarda. El Deluxe ocupa el 'prime time' de la nit dels divendres des del juny passat. Tanmateix, no sempre ha tingut continuïtat, a més a més que abans s'emetia els dissabtes. S'hi pot veure 'celebrities' com Jorge Javier, Terelu Campos o Belén Estaven parlant de l'actualitat del cor.

Sálvame Deluxe no obté les millors xifres

Sense restriccions de cap contingut en ser en horari nocturn, els col·laboradors solen entrevistar una persona famosa del panorama social que sigui d'actualitat. Així mateix, se solen fer els polígrafs de Conchita.

Imatge del plató de Sálvame Deluxe amb Jorge Javier i altres rostres de Telecinco
El plató de Sálvame Deluxe durant una de les seves nits | Mediaset

Tot i això, ni veritats, ni famosos, ni confessions, ni polígrafs han servit per millorar les audiències de Sálvame, que corre greu perill de mantenir-se en 'prime time'.

Les audiències han caigut tant que es diu que el programa viu el seu pitjor moment des que va ser estrenat l'any 2009. Un retrocés que s'està observant des de fa gairebé un any. Es creia que el Deluxe tornaria amb totes les forces al setembre, com si fos l'inici d'una nova temporada després de l'estiu, però no ha estat així.

Setembre ha estat el segon pitjor mes en audiència d'aquesta temporada des del gener. Sálvame Deluxe no va remuntar els mesos d'agost i setembre, on va arribar menys del milió d'espectadors. És cert que aquest octubre s'està veient un petit repunt, però caldrà esperar que s'acabi l'any per fer balanç d'aquesta nova temporada.

En comparació de l'any passat, els resultats són evidents. Del 3 de setembre al 16 d'octubre de l'any passat, s'havien emès un total de set programes, la mitjana va ser d'un 15,8% de quota i 1.323.000 espectadors. En les mateixes dates aquest any s'ha registrat un 11,8% de quota i 951.000 espectadors.

El plató del 'Deluxe'
Jorge Javier és l'encarregat de presentar l'espai de Sálvame Deluxe | Mediaset

La pèrdua d'aquesta comparació es data en quatre punts menys de 'share' i 372.000 seguidors menys. El programa coneix les estadístiques, i per això s'espera que, per als propers capítols, Sálvame Deluxe tingui alguna cosa preparada que capti l'atenció de l'audiència.

Sálvame és conscient de totes les trames que l'envolten ara mateix

La sortida de Paolo Vasile com a conseller delegat de Mediaset España també influeix a Sálvame Deluxe. Si s'hi afegeix que, companys de Sálvame estan implicats en una trama d'espionatge de dades il·legal, la baixa audiència ja va quadrant una mica més.

En aquesta trama anomenada 'Operació Deluxe', es va conèixer com a Gustavo González, antic col·laborador, destapava informació confidencial dels seus companys i d'altres famosos. El motiu era perquè tenia un amic a la policia que li donava aquestes informacions a canvi de diners. A més, segons va informar El Mundo en primícia, David Valldeperas també hi estaria implicat.

De fet, es tracta d'una trama que ja va intentar destapar Belén Esteban al seu moment. Unes informacions no només de gent que treballa a Sálvame, sinó d'altres famosos com a Omar Montes, o fins i tot, de menors relacionats amb aquests.

«Pregunta-li a Gustavo, que està molt ben informat. Sap tot de tots. Per què tens el que tens?», li va enfrontar 'la princesa del poble' al seu company Gustavo, en un dels programes. Encara que no va poder dir res més, ja que des de direcció la van fer callar.