Sandra, l''amiga' de Joan Carles que va morir misteriosament als 18 anys

Alguns escriptors posen en dubte que morís d'accident o suïcidi i asseguren que estava embarassada

El rei emèrit Joan Carles I en primer pla, mirant a càmara
Alguns escriptors posen en dubte que morís d'accident o suïcidi i asseguren que estava embarassada | Catalunya Diari

Joan Carles I es troba enmig d'un escàndol mediàtic i social del qual no té escapatòria. A poc a poc, es van destapant intimitats del benemèrit amb altres dones diferents de la seva esposa, la reina Sofia.


Al mateix temps, des de la Fiscalia de Ginebra proven els delictes dels quals s'acusa el que va ser rei d'Espanya i que contribuïen a engrandir els zeros al seu compte: societats 'offshores' en paradisos fiscals, una trama de testaferros, comptes secrets i fundacions que eclipsaven la riquesa acumulada del benemèrit en les últimes dècades. 

En ple enrenou, apareix ara el nom de Sandra Mozarowsky, l'actriu del cinema per a adults que va morir de manera estranya i misteriosa quan tenia només 18 anys i que havia estat una de les amigues íntimes del rei Joan Carles.


La misteriosa causa de mort de Sandra 

La matinada del 24 d'agost de 1997 tenia lloc un tràgic succés. La jove actriu Sandra Mozarowsky estava regant les plantes del balcó del seu apartament a Madrid, quan va caure al buit des d'un quart pis. Van ser 22 dies els que va estar en coma a causa de la caiguda, fins que finalment va morir. 


Segons informen fonts oficials, Sandra es trobava sola quan va tenir lloc el fatídic accident. No obstant això, hi ha qui va assegurar que es tractava d'un intent de suïcidi. Avui dia, la causa de l'accident encara no s'ha aclarit. Les incògnites sobrevolen sobre els fets d'aquella nit i la mort de la jove ha estat sempre objecte de sospites. 


La premsa va assegurar que Sandra havia tingut una relació en aquells dies amb el rei d'Espanya i, fins i tot, es va publicar que l'actriu podria estar embarassada en el moment de la tragèdia. 


Una vida davant les càmeres

Sandra pertanyia a una família rica i amb un càrrec alt en la societat de Rússia, atès que el seu pare era diplomàtic. La seva mare era espanyola. 

Alexandra Elena Mozarowsky Ruiz de Fredes, coneguda popularment com a Sandra, s'havia fet famosa entre el públic del gènere cinematogràfic per a adults, que deixava enrere la censura franquista. Malgrat la seva curta vida, l'actriu va realitzar vint-i-una pel·lícules en total. En la major part d'aquestes, interpretava papers de prostituta o de criada seductora, en els quals exhibia el seu cos davant la càmera. 

Hi havia qui deia que havia estat empleada d'un bordell, propietat de Paco Martínez Soria. Sandra era molt amiga de Bárbara Rey, la coneguda 'vedette' de l'època que podria haver presentat Sandra al rei Joan Carles. De fet, també s'ha relacionat en alguna ocasió a Bárbara amb el monarca.

Les teories dels escriptors

Andrew Morton, periodista, va escriure en el seu llibre ‘Ladies of Spain' (2013) que l'actriu i el rei podrien haver mantingut una relació en secret. Així mateix, l'escriptor va deixar caure també que la jove estava embarassada de cinc mesos quan va tenir lloc l'accident.  Clara Usón secunda les paraules de l'autor en el seu llibre ‘El asesino tímido' (2018). En ell també qüestiona la versió oficial sobre la causa de la mort de Sandra. 

Cal destacar que mai es va revelar el resultat de l'autòpsia, la qual cosa va conduir a Usón a titllar la mort d'«estranya i sinistra». L'escriptora afirma que Sandra s'havia declarat antiavortista i que volia donar a llum. 

L'autora del llibre no comparteix que es tractés d'un accident, com es va parlar en els mitjans. Va tenir accés a les fotografies capturades per la policia, on va comprovar que els tests de les plantes estaven a terra. Usón va descartar la possibilitat que s'hagués aproximat a la barana, a parer seu.

De la mateixa manera, l'escriptora rebutja la idea que Sandra hagués caigut a causa d'un mareig, al·legant que la barana era molt alta. Tampoc se li va trobar alcohol en sang, segons indica l'escriptora, pel que tampoc té cabuda la hipòtesi que s'hagués emborratxat prèviament al suïcidi. 


Sigui com sigui, aquest pròxim dilluns es compliran 43 anys de la defunció de l'actriu, Sandra Mozarowsky, i el misteri encara sobrevola la seva mort.


Comentaris

envia el comentari