Primer pla de Santiago Segura.

Santiago Segura, en xoc en revelar els greus problemes de diners

Segura no pot creure el que li passa a un bon company de professió

Santiago Segura sempre s'ha caracteritzat per ser generós i molt bona persona a tots nivells. Personalment, els que el coneixen parlen meravelles d'ell: simpàtic, agradable, bromista i sempre amb un bon humor.

A més d'haver format una bonica família que el lloa com a parella i com a pare, Santiago és molt amic dels seus amics. En l'àmbit professional, Santiago pot presumir de ser un dels directors més taquillers d'Espanya, sinó el que més.

A més d'haver gestat una de les sagues més personals i taquilleres del cine espanyol, la de 'Torrente', ara ha ressorgit amb un altre cop de pilota. 'Padre no hay más que uno' va camí de convertir-se també en una saga, ja que la seva tercera pel·lícula s'estrena aquest estiu als cinemes.

Primer pla de Santiago Segura.
Santiago Segura, generós amb els seus | Europa Press

La primera part va ser el gran èxit de taquilla de la pandèmia i la segona part també ha recaptat més de 13 milions d'euros, una barbaritat entre tanta pel·lícula pàtria subvencionada i ruïnosa.

Un altre dels trets més aplaudits de Santiago Segura és el de la generositat amb la seva professió i amb les persones que s'hi dediquen o volen dedicar-s'hi. Una de les coses que fa és contractar actors i actrius emergents i donar una oportunitat (i un sou) a personatges televisius o gent que està passant un mal moment.

Així doncs, han treballat amb ell personatges com Carmen de Mairena, Jesulín de Ubrique, El Risitas, Jimmy Barnatán o Esther Cañadas.

Segura va donar un paper a Cañita Brava a 'Torrente'

Santiago Segura va donar un paper a Cañita Brava quan aquest ja era popular gràcies a 'El Semáforo', el mític programa de TVE. Cañita interpretava un cambrer que perseguia el policia pel seu famós deute: «em deus 6.000 pessetes de whisky».

Va tornar a aparèixer a 'Torrente' 3, 4 i 5, a més de guanyar-se la vida com a humorista, cantant i personatge televisiu. També va col·laborar amb Santiago al seu programa 'Sabía a lo que venías' i a molts altres espais.

No obstant, als 76 anys, l'humorista corunyès està passant un dels pitjors moments. A Segura se li ha trencat el cor en veure la petició que ha fet a 'Sálvame'. Segons l'humorista, està vivint pràcticament a la indigència i no arriba a final de mes.

Viu a Galícia i des de fa dos anys gairebé no treballa. «Per culpa de la pandèmia no es van poder fer gaires concerts, tinc poc, em va deixar tocat», ha explicat desesperat Cañita Brava.

Cañita Brava, a la vora de la ruïna

Segons l'extreballador de Santiago Segura, un dels motius pels quals es va quedar sense diners va ser per ajudar una dona que va tenir. Ara mateix viu amb una pensió de 400 euros i vigilant que no apareguin més «desconeguts que t'enganyen» a la seva vida.

L'autor de 'Ya vienen los pastores' és un supervivent i ha obert un canal de Youtube, al qual demana que la gent se subscrigui «perquè jo cobri i poder menjar i gaudir. Vull que m'ajudin, amb tot el meu respecte, que s'animi aquest públic meravellós».

Cañita afirma que paga 230 euros de lloguer al mes, en un pis compartit amb cinc persones. D'aquesta manera, li queden 170 euros per a les altres despeses mensuals. «Alguns amics em conviden perquè em veuen malament».

S'acorda amb malenconia dels bons temps, en què va arribar a guanyar 7 milions de les antigues pessetes a l'any.

Cañita Brava no perd l'esperança de remuntar aquesta situació, tot i que guanyar-se la vida a Youtube és difícil i més tenint en compte que el canal compta amb menys de 8000 subscriptors.

Potser Santiago Segura torna a comptar amb ell a una propera pel·lícula, encara que sigui per a un paper petit.