Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Sara Donés i el seu pare Pau Donés

Sara, la filla de Pau Donés, fa una passa endavant com volia el seu pare

Sara Donés pren una decisió després de dos anys en silenci

La figura de Pau Donés, el solista de Jarabe de palo, mort fa gairebé dos anys a causa d'un càncer, segueix més viva que mai.

La setmana passada Bernat, germà del compositor, va rebre de la reina Letícia la 'Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts', que li va ser concedida a títol pòstum.

Primer pla de Pau Donés
Pau Donés va morir fa dos anys a causa d'un càncer | Europa Press

A més, en tot just 15 dies, se celebrarà un homenatge a Pau Donés, El Valle grita. Tindrà lloc el 26 de març a Pla de Beret, l'estació d'esquí de Baqueira Beret.

La Vall d'Aran «serà testimoni de la convivència durant uns dies d'un gran nombre de seguidors, músics, bons amics i els seus veïns», exposen des de la seva pàgina web.

Qui és Sara, la filla de Pau Donés?

La família agraeix l'afecte rebut per aquest i altres homenatges. «Sempre celebrarem i estarem agraïts amb tots els homenatges que se li facin a Pau, vinguin d'on vinguin, com no podria ser d'una altra manera. Sempre que sigui pel que fa a la seva figura i al seu llegat, però per diversos motius no ens podem involucrar en tots els projectes que han anat i continuaran sorgint», expliquen.

Sara Donés ballant
Sara Donés al videoclip de la cançó 'Eso que tú me das' | Youtube

Des de la mort del cantant, Sara Donés, única descendència del músic, va triar ser anònima i, per ara, no n'ha volgut parlar. De moment, ha deixat que siguin els seus oncles els que acudeixin als homenatges al seu pare.

El cas és que s'ha sabut que la noia ha fet un pas ferm sobre el tema de l'herència del seu pare. El passat 3 de març, el Butlletí Oficial del Registre Mercantil va publicar que Sara és la nova sòcia única de 'Tronco Records'. Parlem de la discogràfica de Pau Donés, que la noia portarà solidàriament amb el seu oncle Marc.

Sara Donés fa un pas endavant després de la mort del seu pare

De Sara Donés se'n sap molt poc. La jove és fruit de la relació de Pau Donés amb una dona de qui tampoc se sap gaire.

Quan Pau va saber que li quedava poc temps de vida, va voler estar un any amb la seva filla, Sara Donés, i la seva exparella. Ho va fer viatjant per Califòrnia per intentar recuperar el temps que no va estar amb ella quan era petita per la seva carrera musical.

Així parlava el cantant de Sara en una entrevista amb Jordi Évole. «M'ha ensenyat a estimar i a demostrar com estimar. A casa sempre ens hem estimat molt, però ens hem tocat molt poc. Això ve de família, els nostres pares venen d'una generació que no es tocaven gaire perquè diguem que no estava ben vist» .

Sara Donés, filla de Pau Donés
Sara Donés és la nova sòcia única de la discogràfica del seu pare, 'Tronco Records' | Youtube

«La meva filla m'ha ensenyat això, a tocar-nos, a besar-nos, a abraçar-nos... a dir-nos que ens estimem. M'ha ensenyat a dir 't'estimo' amb el cor», confessava Pau.

A més, a la jove la vam veure al videoclip de la cançó Eso que tú me das. Aquest és l'himne de Jarabe de Palo que van treure a la llum poc abans de morir el català. A Sara se'l veu en diversos fragments del videoclip ballant i vestida amb un antifaç.

Sara Donés és la nova sòcia única de la discogràfica 'Tronco Records'

A finals dels 90, Pau Donés va fundar 'Tronco Records', «la República Independent de Jarabe de Palo». La seva meta era «mantenir la independència creativa i gestionar tot el relacionat amb l'activitat artística de la banda. És a dir, discos, booking, management i publicitat», recull la seva pàgina web.

L'accionista i l'administrador únic de 'Tronco Records' era Pau Donés fins al març del 2020. A primers d'aquell mes va canviar la configuració de la societat. Va passar a nomenar com a administrador solidari el seu germà Marc. Això sí, des de fa uns dies, Sara ja és la nova sòcia única de la companyia.

Si el 2019, els beneficis van assolir els 207.000 euros, el 2020 van superar els 425.000 euros, i els actius han augmentat un milió d'euros. La societat posseeix un patrimoni de 7.530.000 euros, la major part en forma d'immobles. Alhora, el cantant també tenia diverses propietats que ja ha heretat la seva filla Sara.