Maria, la desconeguda dona de Fernando Simón

L'epidemiòleg porta 20 anys casat amb la doctora experta en malalties tropicals

Fernando Simón en una roda de premsa
Fernando Simón s'ha tornat un home molt popular a causa de la seva feina com a portaveu de la gestió del govern pel coronavirus | CatalunyaDiari

La crisi del coronavirus ha fet que molts noms quedin a l'imaginari col·lectiu per a molt de temps, però si hi ha algú que s'ha guanyat el respecte de gran part de la població ha estat Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, i portaveu del govern en termes sanitaris durant pràcticament tota la pandèmia.

Fins ara, Fernando Simón era un personatge desconegut, però a causa de la seva nova popularitat, de mica en mica es van coneixent noves dades sobre la seva vida personal i sobre la seva llarga trajectòria professional. 

L'epidemiòleg és natural de Saragossa, on va néixer, i un aficionat als viatges, a les motos i l'escalada, a més d'un reconegut investigador en l'àmbit professional. 

A conseqüència de la seva feina, Simón ha visitat molts països al llarg de la seva vida, parla sis idiomes diferents i ha viscut a llocs tan llunyans i diferents com Anglaterra, Guatemala, Equador, França i diversos països africans. 

Però l'altre gran pilar de la seva vida, a més de la feina, sempre ha estat la seva família, qui sempre ha entès la seva vocació perquè la seva dona, María Romay-Barja, també treballa en el sector de la sanitat. Concretament, María és una científica especialitzada en malalties tropicals, i fa 13 anys que treballa com a investigadora a la Xarxa d'Investigació Cooperativa de Malalties Tropicals (RICET).

A més, la científica també ha treballat anteriorment per entitats com Metges sense Fronteres o per la Fundació Pau i Solidaritat, a països d'Àfrica com Moçambic, Somàlia o Burundi, de l'Amèrica Central com Guatemala i Cuba. 

La dona de Fernando Simón té un familiar del PP

De fet, la seva dona i els seus fills són el motiu pel qual Fernando Simón va tornar a viure a Espanya després d'anys viatjant i realitzant projectes de recerca per altres zones del món. L'epidemiòleg va casar-se amb María Romay fa més de 20 anys.

Una de les últimes informacions que s'han conegut i que més han sorprès és el vincle familiar que uneix María amb un exdirigent del Partit Popular, José Manuel Romay Beccaria, d'origen gallec i exministre de Sanitat del primer govern de josé María Aznar.

José Manuel Romay també va ser diputat al Congrés, conselleiro de Sanidade o Agricultura de la Xunta gallega i president de la Diputació de La Corunya a finals dels anys 90. 


Comentaris

envia el comentari