Felip VI assegut en una trobada amb ministres d'Exteriors

La seguretat del Rei, en perill: el que la Guàrdia Civil no vol explicar

Alguns treballadors de la Casa Reial ja han realitzant diverses denúncies públiques

Un dels aspectes més cuidats al voltant de la figura de la Casa Reial, sobretot en Felip VI, Letícia i les seves filles, és la seguretat, sense cap mena de dubte. I aquesta és duta a terme per agents de la Guàrdia Civil, que s'han convertit en notícia després d'escriure un comunicat

En concret, aquest comunicat ha estat publicat per les Associacions Professionals AEGC  (Associació Espanyola de Guàrdies Civils), AUGC i UniónGC per a mostrar el malestar que existeix per les condicions en les quals es troben els agents que estan al servei de la Casa Reial.

Per una banda, els agents exposen que ells no sols han d'afrontar  el fet que no compten amb relleus per als serveis nocturns,  sinó que, a més, han de dur a terme  jornades maratonianes, un fet que atempta contra la conciliació familiar. Però a més, també es queixen que, en nombroses ocasions, es redueixen de manera considerable el que són els seus descansos setmanals.

Malestar vers el sistema d'elecció

D'altra banda, també hi ha un malestar envers el sistema que existeix per cobrir el Servei de Seguretat de la Casa Reial.  I aquest no és un altre que un sistema de vacants de lliure designació, del qual exposen que «el nomenament i el cessament en un lloc depèn de l'absoluta discrecionalitat del comandament, la 'pèrdua de confiança del qual' pot ser element suficient per a deixar a un Guàrdia Civil sense destinació amb les greus conseqüències», lamenten.

Per això, dins d'aquest context, hi ha «qui veuen sovint lesionats els seus drets laborals però que, per por de ser destituïts en la seva destinació, no s'atreveixen a denunciar». A  totes aquestes queixes, se suma el fet que en aquests llocs de treball, els agents són gravats de forma contínua.

En el comunicat, també s'estableix i es lamenta el fet que «s'ha generat un molt mal ambient de treball on ningú pot queixar-se per temor a les represàlies».

També et pot interessar..