Mila Ximénez a 'Supervivientes'

El silenciós assassí de Mila Ximénez: un vici que l'ha portat a la tomba

La periodista portava més de mig segle fumant sense parar

El món televisiu plora la mort de la coneguda periodista i col·laboradora de Sálvame, Mila Ximénez.

La nicotina i el fum sempre van ser els seus fidels enemics. El tabac? El seu indispensable company de vida durant l'últim mig segle. Una addicció que feia anys que arrossegava i que no va acabar ni quan a mitjan 2020 li van diagnosticar un càncer de pulmó.

Mesos després del diagnòstic, al setembre del mateix any, diferents reporters la van sorprendre fumant en una terrassa madrilenya. Una addició que l'ha conduït a la mort.

La gent del seu entorn ja ho sabia; la dependència de Mila amb el tabac era real. Tan gran que fins i tot aprofitava els descansos de 'Sálvame' per sortir de plató i fumar-se un cigarret. Els seus col·laboradors ja ho sabien.

Un problema que ve de lluny. I és que, en les nits de festa a Marbella, quan estava casada amb el tennista Manolo Santana, sempre apareixia amb un cigarret a la mà. Li era impossible deixar-ho.

La veritat és que la comunicadora va intentar deixar el vici moltes vegades, però no ho va aconseguir mai. Era un no parar. L'addició ja formava part de la seva vida.

El seu entorn més proper explica que els paquets que consumia eren de tabac ros americà. La periodista fins i tot presumia que li portaven de Canàries i li sortia bastant econòmic.

Si d'alguna cosa es caracteritzava Ximénez, era per la seva tossuderia, i és que, tot i les advertències, mai va abandonar aquest hàbit tan poc recomanable.

Estudis oficials reflecteixen que «el tabac mata fins a la meitat de les persones que el consumeixen. Cada any més de vuit milions de persones moren per causa del tabac». Aquest cop, l'última cara coneguda en fer-ho ha estat el de Mila.

El costat desconegut de la col·laboradora

El comiat de Mila va tenir lloc aquest dimecres al tanatori de la M-30 de Madrid. El pare Ángel hi va acudir per a rendir un últim homenatge a la periodista. «Resem per Mila i acompanyem la família com es mereix», deia.

Molts l'associen amb la seva faceta televisiva a la premsa rosa de Telecinco, però pocs coneixen la seva veritable cara. Mila tenia un costat molt espiritual.

Temps després, el pare va compartir amb la premsa que cobria la notícia el que la sevillana li havia demanat en els seus últims dies de lluita contra el càncer de pulmó. 

Per a sorpresa de molta gent, una de les seves últimes voluntats va tenir a veure precisament amb l'àmbit de la fe. «Resem, perquè ella em va dir que volia que celebrés la missa», destacava.

I és que, pel que sembla, la malaltia l'havia acostat a Déu. «M'estic acostant molt a la religió; reso moltíssim», confessava públicament fa un any.

«Era molt alegre»

El pare Àngel sempre va estar molt a prop de Mila. Sabia amb certesa que aquest últim any s'havia acostat molt a la fe. «Estava molt sencera», explicava el religiós. «Fa uns mesos em deia: "Quan surti d'això me n'aniré a Sant Anton a donar les gràcies". Ha estat moltes vegades als menjadors... És una d'aquelles amigues que tots tenim i que sentim, sens dubte. Exemple de fortalesa, de treballadora, de mare, d'alegria. Era molt alegre», acabava.

Una amistat molt bonica i que molts no coneixien. Els llaços entre Mila Ximénez i el pare Ángel es remunten a anys enrere.

El mossèn també és molt amic de Kiko Hernández. A més, amb aquest últim, sol col·laborar molt activament en les campanyes solidàries de l'ONG Mensajeros de la Paz.