Primer pla de Felip i Letícia mirant cap a la mateixa direcció

Les sis crisis que gairebé enfonsen el matrimoni de Felip i Letícia

Des que es van casar fa disset anys, el rei i la reina han fet front a moltes crisis

Felip i Letícia han demostrat ser un matrimoni molt estable que segueix al peu del canó tot i els obstacles que s'han trobat pel camí. Començant pel drama familiar existent des de fa anys i els recents escàndols protagonitzats pel rei emèrit, Joan Carles.

No obstant això, durant aquests disset anys que fa que estan junts, la parella s'ha enfrontat a moltes crisis, les quals s'han fet més que palpables en alguns moments. Tal com assegura Pilar Eyre, i lluny de l'escrutini mediàtic, Felip segueix boig per Letícia.

Resulta bastant evident que els reis estan passant una gran etapa, ja que es mostren més units que mai. «La passió del principi s'ha transformat en valors que han ajudat a construir una llar harmoniosa i, sobretot, una relació sòlida», sosté Eyre.

La crisi de Mallorca que va posar en evidència la tensió familiar

Sens dubte, un dels moments més delicats per a la parella va ser la sonada crisi de Mallorca. «La reina va abandonar Mallorca i se'n va anar a Madrid, i va deixar la família, els sogres i els cunyats amb un pam de nas».

Era el 2013 quan Letícia i Felip van estar a punt de divorciar-se, segons una versió explicada per la mateixa Pilar Eyre.

Aquell estiu, quan tota la família ja s'havia reunit, com és tradició, al palau de Marivent, hi va haver una gran absència. La llavors princesa d'Astúries va ser l'última a sumar-se a la trobada juntament amb les seves filles, Elionor i Sofia.

Així doncs, els rumors d'una possible crisi no feien més que créixer, ja que Letícia al·legava un motiu personal per a quedar-se a Madrid els primers dies de vacances. A més, posteriorment evitava posar amb la seva cunyada, la infanta Cristina.

I durant aquesta estada a Mallorca alguna cosa greu va passar, ja que la reina va decidir marxar precipitadament tres dies després sense donar cap explicació. A partir d'aquí, les especulacions van anar adquirint cada vegada més força.

«Els rumors es van disparar de nou quan la princesa va abandonar Mallorca tres dies abans que el seu marit i les seves filles, sense cap motiu que ho justifiqués».

Alguns deien que se'n va anar a Suïssa, on havia trobat un refugi per a pensar, i d'altres que a Portugal. A la casa reial hi havia molta preocupació, perquè era més que evident que alguna cosa no anava bé dins del matrimoni.

«Com també havia arribat a Palma tres dies després, Felip només va estar amb la seva dona cinc dels deu dies que va passar a l'illa».

El motiu d'aquesta crisi? No era falta d'amor, sinó que «a Letícia li costava encaixar a la institució».

La topada amb la reina Sofia durant la missa de Pasqua de 2018

«Nou anys després del casament, Letícia segueix marcant un espai propi fora de la família que en ocasions xoca amb la seva condició. A més, es mostra impermeable a consells i suggeriments».

Una altra de les grans bronques de la parella va arribar amb la famosa missa de Pasqua del 2018. La reina Sofia i la seva nora van protagonitzar una topada molt seriosa que va fer evident la mala relació que tenen.

Semblava que Letícia no volia de cap manera que les seves filles posessin amb la seva àvia, i fins i tot es va arribar a col·locar davant de les càmeres a propòsit. I això no va ser el pitjor, sinó que Elionor va fer uns gestos de menyspreu molt lletjos a l'emèrita, apartant-li de males maneres la mà que li havia col·locat a l'espatlla.

El príncep Felip, en veure que alguna cosa passava, s'hi va acostar i va intercanviar unes paraules amb les dues, mentre el rei Joan Carles observava l'escena sorprès.

«Aquell mateix dia vaig trucar a La Zarzuela i vaig preguntar què farien després d'aquests vuit segons de vídeo que havia vist tot el món», explicava la periodista Pilar Urbano.

«És una cosa que ja forma part de l'imaginari col·lectiu. Van prendre nota i em van assegurar que hi hauria una reacció, i així va ser". Poc després, la família al complet es mostrava d'allò més unida anant a veure l'emèrit a l'hospital, que s'havia sotmès a una operació de cor molt complicada.

L'estiu d'aquell any també va ser bastant mogudet, tenint en compte «els àudios de Corinna sobre el rei Joan Carles, l'empresonament d'Iñaki Urdangarin i el vídeo de la famosa picabaralla reial».

La desconfiança i les traïcions dins el si de la família reial

Moltes altres discussions han vingut arran que Letícia sospitava que «les notícies negatives sobre ella les filtraven des de la casa reial». Tot, amb la intenció de desviar l'atenció del comportament anòmal del rei Joan Carles.

Si alguna cosa sempre ha enfurismat la dona del rei Felip són els titulars sobre els looks que porta i sobre la seva extrema primesa.

«Era tan descarat el contrast entre el que de veritat passava en el si de la família reial i el que reflectien els diaris...», remarquen.

«La nova Letícia, que s'ha vist immersa en mil batalles, ha perdut candidesa i espontaneïtat, però ha guanyat presència i eficàcia», assegura Pilar Eyre.

Els constants viatges de Letícia per a fugir de La Zarzuela

Durant un temps, Letícia cada dos per tres se n'anava a Barcelona, cosa que era un fort indici que Felip i ella no estaven bé. I també va ser un altre motiu de crisi i especulacions per part de la premsa.

«Viatjava amb qualsevol excusa: un concert de rock, una visita mèdica, veure la seva germana... I aprofitava per a reunir-se amb les seves amigues i fugir de l'ambient asfixiant de La Zarzuela», expliquen.

A això s'hi pot sumar la gelosia que, pel que sembla, sempre li han tingut les infantes. «La reina Sofia sempre li feia gestos d'afecte davant dels fotògrafs, cosa que Elena i Cristina no veien amb bons ulls».

I fins i tot van arribar a retreure-ho a la seva mare. «Fa amb Letícia el que mai ha fet amb nosaltres: ser afectuosa. Mai ens ha mostrat afecte en públic!», van manifestar en una ocasió.

La venjança de Letícia contra Joan Carles

Letícia mai ha apreciat el seu sogre, el rei Joan Carles, i això es veu reflectit en el menyspreu amb què el tracta. Així doncs, sembla que les acusacions contra ell i el fet que hagi fugit a Abu Dhabi han afavorit la parella.

«Amb les notícies explosives sobre el rei Joan Carles, és lògic que el rei Felip i la seva dona es vulguin separar de la família, gairebé profilàcticament, com si fos el virus de la covid-19», afirmen.

I és que si una cosa té clara la reina és que «en cap moment ha volgut tirar la tovallola pel que fa al seu marit».

«No, Letícia sempre ha tingut molt clar quina és la seva comesa», assegurava Pilar Eyre. «I sap que és un compromís de per vida».