Logotip Masterchef, el programa de TVE

La complicada història personal de José María, el concursant més jove de 'Masterchef'

El concursant de Badajoz ha deixat els jutges i els seguidors del programa amb el cor en un puny

'Masterchef' ha tornat a posar en marxa el seu rellotge aquest dimarts, 13 d'abril, i ho ha fet, en primer lloc, per tancar el càsting definitiu de la novena edició del concurs de cuina. Tots els aspirants que han arribat a la prova final per aconseguir cuinar entre els fogons del 'talent' culinari de Televisió Espanyola, han atresorat personalitats i històries molt característiques, però hi ha una en concret que ha aconseguit emportar-se totes les mirades del jurat i del públic.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

José María, el candidat més jove de la història de la versió adulta de 'Masterchef' ha deixat tothom amb el cor en un puny després explicar la seva punyent història personal. Només té 18 anys, però ja li ha tocat viure una vida molt complicada.

La punyent història de José María

Aquest jove procedent de Badajoz ha arribat al càsting final del concurs de cuina amb una alegria arrasadora, apareixen en l'última prova abans d'entrar a 'Masterchef' amb un davantal que, tal com ell mateix ha explicat, s'ha personalitzat amb els seus gustos i aficions. Així, el jove ha explicat que la música, la cuina i la coqueteria són les seves tres grans passions.

No obstant això, el que més ha cridat l'atenció d'aquest jove ha estat la seva història personal, amb la qual ha aconseguit deixar amb un nus a la gola als jutges del programa i a tots els espectadors del 'talent' culinari, narrant la complicada vida que ha tingut amb només amb 18 anys. El jove ha explicat que mai no ha arribat a conèixer al seu pare perquè no sap qui és i que la seva mare és toxicòmana i viu al carrer, de manera que des que era petit ha estat la seva àvia, Josefina, la persona que s'ha encarregat d'ell. 

«A mi sempre m'han dit que, amb la vida que he tingut, és increïble la maduresa amb la qual afronto les coses i la felicitat amb què les assumeixo. La meva mare és la meva àvia, perquè és la que m'ha donat la vida. Li dec el món sencer», ha compartit completament emocionat José María. Però ara Josefina ja no es pot fer càrrec d'ell per la malaltia que s'està apoderant d'ella: «Té principis d'Alzheimer».

José María ha explicat, a més, que ara ell està estudiant restauració i vivint sol: «Vaig tirant endavant amb els meus estudis; pago el meu pis i ho pago tot». No obstant això, ni la malaltia de la seva àvia ni la història dels seus pares són les úniques desgràcies que ha patit aquest jove de 18 anys.

Una germana morta i una altra desconeguda

Després d'explicar que no coneixia el seu progenitor, confessar que la seva mare era toxicòmana i compartir la malaltia de Josefina, el jurat li ha preguntat a José María si tenia algun germà o germana. Però no s'esperaven que aquestes paraules fossin a suposar que José María expliqués un altre punyent esdeveniment que va patir: «Tenia una germana, però va morir amb 9 mesos en un accident de trànsit». «Ara en tinc una altra, però no la conec», ha narrat el jove entre llàgrimes.

José María ha deixat tant els seguidors del programa com els jutges amb un gran nus a la gola i, després de compartir públicament la seva història, Pepe Rodríguez no ha dubtat a dedicar-li unes paraules d'admiració: «Tu saps la lliçó que ens estàs donant a nosaltres? Ets un lluitador».

El jove no només ha aconseguit destacar per la seva història personal, també ha enlluernat el jurat del concurs de cuina amb el seu plat i això li ha brindat l'oportunitat de cuinar entre els fogons de 'Masterchef'. Així tot, José María ara està complint un somni i està completament convençut que el seu pas pel 'talent' culinari canviarà la seva vida a millor.