La princesa Elionor i la infanta Sofia, en la fotografia que il·lustra la felicitació de Nadal de la Casa Reial

La infanta Sofia torna a deixar malament la seva germana, la princesa Elionor

Una enquesta sobre la seva popularitat no agradarà gens a la filla gran de Felip VI

És sabut que tant la princesa Elionor com la infanta Sofia són notícia per gairebé qualsevol cosa que facin. Les filles de Felip VI i la reina Letícia estan exposades als mitjans de comunicació i a l'opinió pública per la seva condició d'hereva al tron i segona en la línia de successió. I això, malgrat la voluntat de la seva mare de protegir-les en tot moment.

És lògic que això sigui així, però el que no pot evitar Letícia és que des de la premsa s'entri en una comparació constant entre les seves dues filles. I aquestes són de tota mena, des de la marxa d'Elionor a estudiar a Gal·les, dubtant sobre si Sofia seguirà els passos de la seva germana en un futur, a comparar els seus 'looks' o el fet que la filla petita dels reis sembli que hagi de ser una mica més alta que la seva germana gran.

És una tendència instaurada en bona part dels mitjans buscar una comparativa entre la princesa i la infanta, arribant a crear una mena de concurs de popularitat que se sap que no agrada a la Casa Reial. Més d'una vegada ha s'ha comentat que certes notícies no fan més que generar una espècie de gelosia de la princesa Elionor cap a la seva germana petita. I no hi ha dubte que una de les últimes que han sorgit no farà res més que fomentar aquests rumors, a l'espera de saber si hi ha una reacció oficial a aquesta.

Sofia, més popular que la seva germana Elionor

Ha estat la revista alemanya 'Frau im Spiegel', que ha publicat una enquesta amb un resultat que possiblement no agradarà la princesa Elionor. A través de l'empresa d'estudis sociològics Kantar-Emnid, es va preguntar a més de 1.000 dones sobre qui era el seu nen o nena preferida d'entre totes les cases reials europees.

I els resultats de l'estudi possiblement no són els que hauria desitjat l'hereva al tron d'Espanya, ja que, encara que sembli increïble perquè cap de les dues ocupa un lloc entre els més alts de la llista, Sofia s'ha colat en una posició per sobre de la seva germana.

La infanta Sofia ocupa concretament la sisena posició d'aquest rànquing, amb un 2% dels vots. Com dèiem, a Sofia li segueix la seva germana Elionor, que està empatada amb Vincent i Josephine de Dinamarca, de 10 anys.

Els prínceps i princeses més populars

La llista de nens de la reialesa europea més populars està encapçalada de manera destacada per qui podrien ser rei i reina d'Anglaterra i Suècia en un futur. Amb un 13%, els primers són Estelle de Suècia i George de Cambridge, de 9 i 7 anys respectivament. Els fills majors de Victòria i Daniel de Suècia i de Guillem i Kate Middleton aconsegueixen liderar un llistat que l'any passat encapçalava en solitari el besnet de la reina d'Anglaterra, que veu ara com la futura hereva sueca ha aconseguit assolir també la primera posició.