Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sofía Palazuelo

Sofía Palazuelo confirma les pitjors notícies: Teresa Palazuelo ha mort

Sofía Palazuelo no està passant per un bon moment

La tia de Sofia Palazuelo, Teresa Palazuelo, ha mort després de lluitar contra una llarga malaltia durant força temps. El món de la moda està de dol: Teresa era molt coneguda pels seus dissenys en vestits de boda.

L'octubre del 2018, Teresa va vestir Sofía Palazuelo per a la seva boda amb Fernando Fitz-James Stuart i Solís, duc de Huéscar. El vestit que va portar la futura duquessa d'Alba va sorprendre tots els presents i va posicionar la difunta com a una de les millors dissenyadores de la indústria.

La tia de Sofía Palazuelo era molt estimada i els seus amics no han trigat a dedicar-li unes paraules boniques i emotives des que s'ha conegut la seva mort aquest matí.

Sofía Palazuelo rep tot l'afecte per la mort de la seva tia

Una de les millors amigues de la dissenyadora era Sonsoles Díez de Rivera i de Icaza que també va viure la moda molt de prop gràcies a la seva amistat amb Balenciaga.

Li va voler dedicar un obituari en què expressa com era la tia de Sofía per a ella. «Elegància, cultura, classe, intel·ligència, discreció, artista, creadora de bellesa, poliglota, educada a Àustria i Anglaterra. En resum, una senyora en tota l'extensió de la paraula, això és Teresa Palazuelo». El seu recordatori a la mestra de la costura dels vestits de núvia no va quedar aquí.

«En la seva professió com a creadora de moda va tenir un enorme èxit, especialment en els seus vestits de núvia. Creacions que, a la seva època, van ser trencadores amb utilitzacions d'uns dissenys impecables i unes teles d'una qualitat insuperable. El seu llegat queda per a la posteritat amb diverses creacions seves al museu del vestit de Madrid. Les clientes venien de tota Europa i Amèrica per vestir-les al seu taller i l'èxit era clamorós. Els seus models eren publicats a les millors revistes de moda», expressa la filla de la marquesa de Llanzol en record de la seva amiga.

«Ella poques vegades hi apareixia amb entrevistes, atesa la seva discreció. Mai parlava del seu èxit, que era indiscutible, sempre va procurar comportar-se amb un nivell baix pel que fa a la seva difusió personal als mitjans. Les seves creacions tan belles i perfectes parlaven per ella i es difonien soles», explica Sonsoles Díez a l'obituari a què ha tingut accés Vanitatis.

Teresa Palazuelo amb un home
Teresa Palazuelo era molt coneguda al món de la moda pels seus vestits de núvia. | GTRES

La pèrdua insubstituïble de Sofía Palazuelo

L'obituari acaba així: «El seu marit i fills han tingut el privilegi de gaudir d'una dona i mare singular. Admirable al llarg de tots els aspectes de la seva vida. Jo he tingut la sort i l'honor que m'admetés en la seva amistat i sempre amb una proximitat i afecte que, per a mi, era un regal molt especial».

Des del 1992, Teresa Palazuelo va comptar amb el seu propi taller, on confeccionava els vestits de núvia que tan bona repercussió li van atorgar. Models únics i fets a mesura que la van posicionar entre una de les millors dissenyadores del país per mèrits propis.

Durant tots aquests anys, moltes famoses que han portat els seus vestits el dia més especial de la seva vida. Entre elles, destaquen les germanes Alejandra i Ana Corsini, germanes de la fundadora de la marca Bimani.

El seu llegat perdurarà durant anys: no només per les seves aportacions al museu del vestit de Madrid, sinó per totes aquelles núvies i persones que tant l'estimaven i que avui la recorden.