Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sonsoles Ónega

Sonsoles Ónega revela que prefereix marxar per deixar-li el camí lliure

La periodista afronta un nou projecte professional fora de Mediaset

Fa tan sols dos mesos des que Sonsoles Ónega va decidir abandonar Ya es mediodía, i la seva versió de tarda Ya son las ocho. Un format amb què havia aconseguit gran èxit, i que va suposar la tornada a la televisió de la presentadora, després d'un llarg temps. Poc se sabia en aquell moment, que l'escriptora ja tenia un peu a dins de la cadena enemiga de Telecinco.

El mes de juny passat, la periodista acomiadava el que seria l'últim programa. Ho va fer de manera molt subtil. I és que segons diversos mitjans han assenyalat, Sonsoles estava força disconforme amb els temes que s'havien de tractar al seu programa, aquests eren imposats principalment per la productora. Així que la nova proposta d'Antena 3 li va haver d'arribar com a aigua del maig, per concloure la seva relació professional amb Mediaset.

Sonsoles Ónega, el gran fitxatge d'Antena 3

Sonsoles Ónega ha dedicat gran part de la trajectòria periodística a la política i als temes d'àmbit social. Pel que un format com Ya son las ocho, on les seves principals temàtiques giraven entorn de notícies del cor, era una cosa totalment nova per a la presentadora.

Amb la crisi d'audiències de Telecinco, la productora del programa va imposar cada cop més que els temes fossin els mateixos que es tractaven a Sálvame, per així encebar més el contingut. D'aquesta manera, tots els assumptes que no tinguessin a veure amb la premsa del cor quedaven relegats a un tercer pla. Cosa que Sónsoles no veia amb bons ulls.

Sonsoles Ónega plorant en directe
Sonsoles Ónega es despedeix de Ya son las ocho i Ya es mediodía  | Telecinco

Tots coneix la gran rivalitat que existeix entre les dues cadenes privades, Antena 3 i Telecinco, i com durant anys porten forjant una guerra d'audiències i presentadors que van i venen d'una cadena a una altra. Així que, molt probablement, la disconformitat de Sonsoles Ónega va ser vista com una oportunitat perfecta per ser fitxada per Atresmedia.

Encara no ha transcendit quin serà el tipus de format que la presentadora conduirà, ni tampoc la data d'estrena. Tot i això, el programa El Hormiguero ha revelat que la periodista serà una de les convidades de la nova temporada. Per això possiblement aquí explicarà com serà aquest nou programa que sorprendrà a tots.

Fernando Ónega es retira definitivament

Sembla que tot són novetats per a la família dels Ónega. Després de més de 30 anys dedicats al món de la comunicació, el pare de Sonsoles Ónega, Fernando Ónega, ha decidit retirar-se finalment per, en paraules del mateix periodista, «dedicar-se a altres plaers de la vida.[...]Aquest és un moment molt dolç i molt trist alhora perquè he comès un acte de suprem egoisme», així ho comunicava als seus oients a través d'Onda Cero, on s'acomiadava. 

«M'he oblidat que hi havia prolongacions dels caps de setmana, m'he oblidat que hi havia ponts i vaig recordar: estimat Fernando, es pot viure, la ràdio és molt bonica, però molt esclava i molt permanent i jo un treballador cansat», així el periodista deia 'adeu' a la que havia estat la seva segona casa durant més de tres dècades.

Fernando Ónega i Sonsoles
Fernando Ónega es retira de la que ha estat la seva segona casa durant tres dècades | GTRES

La trajectòria de Fernando Ónega és plena de reconeixements i, molts d'aquests, en forma de premis. El periodista acumula una gran quantitat de guardons, entre ells, 3 premis Ondas (1970, 1979 i 2020); un Micròfon d'Or (2007) i una Antena d'Or (1994).

Ara, el periodista podrà fer costat i aconsellar la seva filla Sonsoles en el nou camí que està per començar a Antena 3.