Fotomuntatge de Sonsole Ónega i el seu pare Fernando Ónega

Sonsoles Ónega es trenca en directe: «El vam enterrar sense dir-li adeu»

José Ramón, germà de Fernando i oncle de Sonsoles, va morir el passat mes de febrer a causa del coronavirus

Sonsoles Ónega va trencar-se en directe en recordar al seu oncle José Ramón, mort per coronavirus. Va ser durant una connexió en directe amb el seu pare Fernando Óngea, amb motiu de l'Homenatge d'Estat a les víctimes de la Covid-19.

El rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez, van presidir l'homenatge ahir al Palau Reial. Un reconeixement a les víctimes de la pandèmia, i als col·lectius que han lluitat contra ella. Fins i tot, l'emoció va arribar fins al plató de Telecinco.

L'acte va estar encapçalat pel periodista Fernando Ónega, que després va entrar en directe a 'Ya es mediodía'. Així doncs, va transmetre l'emoció del moment a la conductora del programa, la seva filla Sonsoles. «Ha estat una forma de dir-los gràcies per ser-hi», va dir.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I va afegir: «S'ha intentat demostrar que no ens oblidem del que ha fet el personal sanitari per aquest país. Faltava un homenatge d'estat, perquè hem perdut a molta gent, i moltíssims s'han contagiat per aquest maleït virus».

L'històric periodista, que va presentar els Informatius de Telecinco entre 1993 i 1997, va comptar amb rigor el que s'havia viscut en l'homenatge. Però l'emoció va obrir-se pas quan va recordar la seva tragèdia més personal, la mort del seu germà.

La seva filla li va preguntar per la imatge que no podrà oblidar aquest últim any i mig. I ell no va dubtar a la resposta: «Em quedo amb la imatge que ningú ha pogut veure, un familiar que un dia ingressa en un hospital i al qual enterres sense haver-te pogut acomiadar d'ell».

S'estava referint a algú molt especial: «Jo estic parlant del meu germà José Ramón, del teu oncle José Ramón». En aquests moments, Sonsoles Ónega s'ha posat a plorar i no ha pogut seguir amb l'entrevista. Els seus companys han hagut de continuar-la.

José Ramón Ónega, mort per coronavirus

José Ramón Ónega López va morir el passat mes de febrer, amb 81 anys, víctima de la Covid-19. Era Delegat de la Xunta a Madrid, escriptor i funcionari. La seva esposa, Maria Esther, també estava ingressada a causa d'una greu malaltia.

La tragèdia familiar va perseguir a aquest matrimoni, que recentment va enterrar a un fill de 52 anys per una llarga malaltia. José Ramón era expert en lleis i un gran aficionat a la història. És més, va escriure diversos llibres, i va recollir moltes amistats que el definien com una molt bona persona.

Després de la seva mort, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, va mostrar el seu condol a través d'un comunicat. Va definir a José Ramón com «el millor ambaixador que va poder tenir Galícia a Madrid». La comunitat gallega va sentir profundament la seva pèrdua.

Fernando Ónega homenatja les víctimes

El veterà periodista Fernando Ónega va presidir l'Homenatge d'Estat a les víctimes del coronavirus a Espanya. L'acte va desenvolupar-se ahir al matí a la plaça de l'Armeria del Palau Reial. I va estar centrat, sobretot, en el reconeixement als sanitaris.

Durant la seva intervenció, va tenir paraules de reconeixement als metges, infermers i zeladors que han lluitat contra la pandèmia. Va parlar d'ells com «herois molt estimats que van donar la seva vida per salvar a milers de persones». «El seu sacrifici segueix sent immens», va afegir.

En el seu missatge ha destacat que «quan Espanya va ser conscient d'aquella tragèdia, ells i elles ja estaven lluitant contra el virus, fins i tot sense mitjans de protecció. Van fer un pas endavant i van saber complir amb la seva obligació i el seu compromís de salvar vides a risc de la seva».