Primer pla de la periodista d'Antena 3 Mónica Carrillo

La sorprenent proposta de Mónica Carrillo per a la vacunació contra la Covid-19

La presentadora d'Antena 3 ha triomfat a les xarxes socials amb una senzilla proposta

Mónica Carrillo, periodista d'Atresmedia i presentadora dels informatius d'Antena 3, és una de les cares més conegudes del nostre país. Carrillo és molt valorada per la seva feina junt amb Matías Prats, però també per la seva contínua tasca divulgativa i reivindicativa a les xarxes socials.

Un dels seus últims missatges publicats al seu compte de Twitter ha estat molt aplaudit per nombrosos ciutadans i professionals sanitaris, ja que la presentadora ha plantejat una proposta per accelerar el ritme de vacunació a Espanya. El tuit s'ha tornat viral. 

La proposta de Mónica Carrillo per accelerar el pla de vacunació a Espanya

El govern d'Espanya, de la mà de Fernando Simón i Salvador Illa, ha manifestat la seva intenció d'arribar a l'estiu amb el 70% de la població vacunada. No obstant això, aquest pla del govern sembla especialment complicat de complir si atenem a les xifres de vacunació actuals a Espanya, que presenten moltes variacions en funció de les diverses comunitats autònomes.

Mónica Carrillo considera inacceptable el ritme actual de vacunació, especialment estant immersos en una tercera onada. Per aquesta raó, la presentadora d'Antena 3 ha deixat una proposta a Twitter per augmentar el ritme de la campanya de vacunació i aconseguir la immunització de la població tan aviat com es pugui. «Plantejaré una bogeria: per què no vacunar 24x7?», ha escrit Mónica Carrillo utilitzant el seu particular sentit de la ironia.

La periodista triomfa a Twitter

La proposta de la presentadora es basa a establir un pla intensiu de vacunació durant les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, una idea que compta amb el suport de molts usuaris de Twitter. El tuit ja acumula 5.600 retuits, 34.000 'likes', arribant a fer-se viral a les xarxes socials. Alguns usuaris han utilitzat el to irònic de Mónica Carrillo per fer broma.

«Tenim els bars tancats, a veure qui aguanta despert a la nit», manifesta un usuari com argument en contra d'aquesta iniciativa. «Perquè això seria fer les coses bé, cosa que no s'estila, no sé per què», afegeix un altre usuari atacant als polítics espanyols.

Per què és tan lent el ritme de vacunació a Espanya?

Malgrat les afirmacions i les dades que situen a Espanya com un dels països d'Europa amb millors dades de vacunació, la veritat és que la campanya avança lentament. Segons s'ha informat, la major part de les regions no han contractat personal sanitari per assumir el ritme de vacunació necessari, el que ha impedit una administració més ràpida de les dosis.

És per això que les millors taxes de vacunació es troben en els territoris que han contractat personal específic per vacunar. Aquest és el cas de Canàries, Astúries i Galícia, que encapçalen el rànquing de taxa de vacunació gràcies als seus reforços de plantilla i les seves pagues extres als sanitaris perquè treballin en festiu i doblin torns.

En aquest sentit, per poder dur a terme la proposta de Mónica Carrillo de vacunar 24x7, els governs autonòmics haurien de centrar tots els seus esforços en contractar nou personal i organitzar una campanya de vacunació intensa i sense pausa.

Fins al moment, més de mig milió de persones han estat vacunades contra la Covid-19 a Espanya, fet que suposa un 59,3 per cent de les 1.139.400 dosis lliurades a les comunitats autònomes, segons les dades de Sanitat.