Imatge de la reina Letícia

Sorpresa a la Zarzuela: la tieta de Letícia comença una recollida de firmes

L'asturiana sempre ha sigut molt activa a les xarxes socials

La Zarzuela no roman aliena als moviments de la família de la reina Letícia a les xarxes socials. A la casa reial ja li costa controlar el que fan els mateixos Borbó, de manera que fer callar a la família política del rei Felip VI li resulta impossible. No deixen de ser persones normals i corrents, amb la seva pròpia vida i els seus interessos, i algunes fins i tot estan en contra de la monarquia.

És el cas de la tieta de la reina, Henar Ortiz Álvarez, que ha tirat pedres a la teulada de la seva neboda en nombroses ocasions. A través del seu compte de Twitter, la dona ha promogut diverses recollides de firmes que no han estat exemptes de polèmica.

Les polèmiques recollides de firmes de la tieta de Letícia, Henar Ortiz Álvarez

Tot i el càrrec que té la seva neboda, la germana de Jesús Ortiz mai ha amagat que els seus interessos polítics no van de la mà de la corona. 

El llaç groc que acompanya el seu nom a Twitter és una bona mostra d'això. La defensa de la unitat d'Espanya és una cosa que no comparteix i mostra el suport als independentistes catalans que demanen un referèndum d'autodeterminació. També ha deixat molt clara la seva preferència política per Unides Podem.

Però si parlem de sufragis controvertits, no podem oblidar que fa uns anys l'asturiana demanava suport a les seves xarxes socials per a signar una petició en contra dels Borbons.

«Els Borbó es fan rics a costa nostra», deia aquella recollida de rúbriques que tenia com a objectiu dur a terme una votació per a decidir entre monarquia o república. I poc després, també va formar part d'una iniciativa que pretenia arrabassar el títol d'«emèrit» al rei Joan Carles.

Després que sortissin a la llum els últims escàndols públics de Joan Carles i fugís d'Espanya, Henar Ortiz no va dubtar a carregar contra el sogre de la seva neboda. Un atac que avui encara fa amb tuits molt crítics.

L'última petició que abandera la tieta de Letícia a favor de Jesús Cintora

No obstant això, aquesta vegada la recollida de signatures d'Henar ha estat exempta de motius polítics o ideològics. L'asturiana segueix apadrinant propostes d'índole social i, en aquest cas, ha decidit mostrar suport al periodista Jesús Cintora.

Previsiblement, el presentador de 'Las cosas claras' es quedarà sense programa a partir del 22 de juliol. Tot i que el contracte amb la cadena finalitzava el 30 de juny, la permanència del comunicador a La 1 es va confirmar que seria fins a l'inici dels Jocs Olímpics. 

Però tot fa indicar que a partir de llavors no tornarà a la pantalla de la televisió pública. Un canvi que correspon a la remodelació de plantilla que està intentant materialitzar el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero.

La tieta de la reina Letícia està en contra d'aquesta decisió i ho ha volgut manifestar a les seves xarxes socials. A través d'una iniciativa recollida a la popular plataforma 'Change.org', l'asturiana s'ha unit a una petició perquè la cadena pública renovi el contracte del periodista.

Amb l'objectiu d'aconseguir més signatures, Henar Ortiz va demanar col·laboració als seus seguidors, encara que, sorprenentment, no va trigar a eliminar el missatge del seu compte de Twitter. Desconeixem la raó que la va portar a esborrar el tuit, però l'asturiana va publicar una altra petició més urgent en qüestió de minuts. «Govern d'Espanya, atureu la venda d'armes a l'Aràbia Saudita! El temps s'esgota per a 400.000 nens i nenes», deia la nova iniciativa.