Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche podrien ser pares ben aviat

Acumulant deutes: l'odissea de Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz per evitar la ruïna

La presentadora ha recordat les dures garrotades professionals a les quals ella i el seu marit han fet front

No tot és felicitat per a Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz. I és que tot i que segueixen igual o més enamorats que el primer dia, una cosa que la presentadora recorda com un autèntic enamorament sobtat, han hagut de fer front a situacions força complicades en l'últim any.

«La primera vegada que vaig veure a David em va somriure i vaig dir: 'em vull casar amb aquest senyor, m'acabo d'enamorar'», assegura que va pensar la de Vallecas quan va veure al seu actual marit. Ara, cinc anys després, queda clar que no s'equivocava.

Un fet que, acompanyat de diversos èxits professionals, els permet portar un envejable estil de vida i presumir d'una luxosa casa en una de les zones més exclusives de la capital, a La Finca.

No obstant això, el 2020, de la mateixa manera que per a molts altres espanyols, ha estat força dur i s'ha acarnissat amb la parella. D'aquesta manera, la Covid i altres circumstàncies han provocat que les seves vides facin un tomb complet.

Tot d'una, el negoci tan exitós que havia muntat el xef, Diverxo, i que tantes alegries li havia donat, començava a fer aigües a passos de gegant davant els atònits ulls de Dabiz Muñoz i la seva dona.

Primer arribava el confinament a causa de la pandèmia, un fet que igual que a molts altres hostalers, el va portar a tancar el seu negoci i fer front a les pèrdues que això suposava. Poc després, el xef patia un incendi en el seu restaurant a Madrid, quelcom que va obligar a desallotjar comensals i treballadors. 

«Als bombers, sanitaris, Policia Municipal i Policia Nacional que ens van assistir al meu equip i a mi. De veritat que no van poder ser més afectuosos, amables i més empàtics. Sobretot, ser tan empàtics amb una situació en la qual el meu equip i jo ens sentíem espantats i sobrepassats per les circumstàncies. Convé recordar el meravellós treball que fa tota aquesta gent, entre tots hem de donar-los suport i cuidar-los», es pronunciava el xef després de la mala estona.

No obstant això, els disgustos per a la parella només acabaven de començar, ja que un cop passat el pitjor de la pandèmia, i després de la reobertura, el positiu per coronavirus d'un dels membres de l'equip tornava a tirar per terra els plans dl cuiner. «Està sent complicat per a tota la societat, per a la cuina i tots els gremis. Esperem que s'acabi aviat», afirmava al respecte, intentant treure-li el costat positiu a la situació.

«Et veus a casa i que se t'estan acumulant deutes», ha recordat Pedroche sobre aquests complicats moments.

Van ser els deutes els qui els van portar a renunciar a un dels seus projectes més atrevits, l'obertura de StreetXo, el seu primer restaurant a Londres. Una idea amb què planejaven expandir el negoci més enllà de les fronteres espanyoles, i en el qual havien invertit una quantitat milionària.

Els problemes derivats de la pandèmia, sumat al fet que la idea no va acabar de convèncer els exquisits paladars britànics, obligava a Dabiz Muñoz a iniciar un procés voluntari d'insolvència i liquidació.

D'aquesta manera, el local tancava les seves portes amb la quarantena l'any passat, i no ha tornat a obrir-les. Segons sembla, les despeses que suposava eren enormes, començant pel fet que tan sols el lloguer del local costava uns 400.000 euros.

«Intentem tapar les coses perquè és millor tirar una coseta del vaixell que el vaixell s'enfonsi sencer», ha explicat Pedroche respecte a les dràstiques decisions que es van veure obligats a prendre.

«Crec que vam prendre una boníssima decisió i ara tenim nous projectes com és el foodtruck. Ens estan anant molt bé les coses, dins de tot el que es pot, lògicament», assegura la presentadora.

No obstant això, no tot ha estat dolent, sinó que també hi ha hagut lloc per a grans notícies, com la renovació de les tres estrelles Michelin del seu restaurant a Madrid. «Aquest any, més encara, és una meravella que s'estigui celebrant la guia a Madrid. Em fa especial il·lusió perquè la primera vegada que es va fer va ser a Madrid fa molts anys», eren les paraules de Muñoz en rebre el famós guardó.

«S'ha fet el màxim que es podia fer per poder seguir desenvolupant el nostre treball. Ens han donat la possibilitat de demostrar que els restaurants són llocs segurs».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.