La reina Letícia Ortiz.

Surten a la llum els missatges rebuts per la reina Letícia i que la posen en dificultats

Letícia Ortiz podria haver rebut missatges de Corinna Larsen, l'amant més famosa del rei

La reina Letícia  s'ha vist involucrada en un nou escàndol relacionat amb el seu sogre, el rei Joan Carles.  La reina hauria intercanviat diversos missatges amb qui va ser l'amant més famosa de Joan Carles, Corinna Larsen.

La mateixa Corinna va parlar en una ocasió sobre el moment en què va coincidir per primer cop amb l'esposa del rei Felip. «Els vaig conèixer el 2007», explicava, «a la cerimònia de lliurament dels premis Laureus, una fundació en què jo estava involucrada».

El Rei Joan Carles i Corinna Larsen
Corinna Larsen és l'amant més famosa del rei Joan Carles | GTRES

Segons el testimoni de Corinna, Felip «semblava avergonyit, però Letícia va ser absolutament encantadora». De fet, des d'aquell moment, totes dues van forjar una relació d'amistat. Precisament per això, Larsen va decidir demanar ajuda a Letícia quan la seva relació amb Joan Carles es va trencar de manera definitiva.

Corinna es va convertir en una persona incòmoda per a la Casa Reial. Per aquest motiu, l'empresària va enviar un seguit de missatges a l'entorn del rei, a qui volia advertir i demanar que deixés de demanar-li 65 milions d'euros que li havia regalat.

Primer pla del rei Joan Carles
El rei fa moltes setmanes que pensa seriosament en la tornada a Espanya | GTRES

Segons Corinna Larsen, aquesta quantitat econòmica era un present del rei per reconèixer «el que vaig significar per a ell», explicava Larsen. La danesa retreu i considera inversemblant que «quaranta anys de modus operandi d'una empresa familiar recaiguin sobre una persona».

«I aquesta persona», lamentava, «sóc jo», perquè, segons ella, «hi haurà centenars de comptes en altres jurisdiccions». A més, va deixar en evidència Joan Carles, de qui va desvelar els intents desesperats per reprendre la relació quan la van trencar.

La conversa que van mantenir la reina Letícia i Corinna Larsen

Aquests intents, «desesperats», segons Corinna, es van produir el 2014. De fet, segons explica, «quan es va adonar que no tornaríem, es va enfurismar i em va demanar que li tornés tot». Tot i això, a parer seu, «va ser només una enrabiada».

Precisament per això, Corinna va decidir recórrer a les persones més properes al monarca. I la casualitat, segons ella, va ser trobar Letícia, una persona «comprensiva, culta i més receptiva». Tot i això, no se sap si, després del 2007, la reina i Corinna s'han retrobat i si Letícia l'hi va respondre. 

Primer pla de Felip i Letícia mirant cap a la mateixa direcció
Els reis Felip i Letícia han patit més d'una crisi al llarg del matrimoni | GTRES

Això sí, Corinna no es va tallar a l'hora de criticar contra Joan Carles, i va desvelar detalls més que íntims de la seva relació. «Havíem tingut converses el 2011 sobre el seu desig de gestionar el testament en vida», explicava.

Els problemes de Letícia i Felip per arribar a regnar

Segons Corinna, el rei va començar a parlar sobre la seva mort i de tot allò que volia deixar al seu testament. També va esmentar «que volia ocupar-se de mi, però no vam discutir quantitats». «Li preocupava que la seva família no respectés la seva voluntat», confessava Corinna.

Tot i això, el pare del rei Felip també li va posar condicions, i fins i tot, va arribar a amenaçar-la. «La primera advertència que em va fer que va ser per no parlar amb la premsa, i que si no seguia les seves instruccions, no podia garantir la meva integritat física ni la dels meus fills».

Corinna sempre ha confessat que estava molt enamorada del rei, però anticipava que la relació seria molt difícil. «Vaig pensar que podria desestabilitzar la monarquia, i per això mai vaig arribar a perseguir la idea del casament», comentava.

De fet, Corinna explica que, conscient que la reina Sofia s'havia negat a conedir-li el divorci al seu marit, es va prendre l'hipotètic i impossible matrimoni com «una prova de la serietat de la relació, en lloc de com una cosa que realment se n'anés a materialitzar».

Primer pla de la reina Sofia en un acte públic
La reina Sofia torna a patir per les males actuacions del seu marit | GTRES

Aquest tipus d'escàndols protagonitzats per l'emèrit han acabat creant tensions entre ell i el seu hereu. Felip fins i tot temia que el seu pare no el deixés regnar, encara que va saber mantenir-se ferm fins aconseguir-ho.

La Casa Reial també va fer front als recels que sempre ha despertat Letícia dins del cercle de confiança de la família reial. A més, si tenim en compte el seu passat com a periodista i el seu estret contacte amb els seus excompanys de professió, «a qui ho explicava tot», segons Corinna.

Tot aquest escenari, conclou Corinna, va portar els actuals reis a «tallar d'arrel amb els considerats elements nocius per a la corona, i a concretar de manera molt específica els que serien a partir del moment de la presa de possessió del tron els membres de la família reial».