Jorge Javier Vázquez, Pedro Piqueras, Carlota Corredera, Carlos Sobera i Christian Gálvez sobre el fons de les instal·lacions de Mediaset España

Telecinco canvia molts dels seus horaris de tarda i nit de manera immediata

'Alta tensió', el concurs de Christian Gálvez, també canvia d'horari i de cadena

Telecinco ha provocat un autèntic terratrèmol informatiu aquest dijous i anuncia canvis importants en la seva programació. Segons un comunicat de Mediaset, les tardes i les nits de la cadena canviaran dràsticament. L'objectiu és remuntar les seves audiències, ja que en les últimes setmanes ha perdut posició davant Antena 3.

El principal problema de Telecinco és Alta Tensión, el concurs de Christian Gálvez que no acaba d'atraure audiència. La cadena necessita un competidor vàlid contra Pasapalabra, que arrasa cada tarda a Antena 3, i la seva actual programació no li serveix. Ja va intentar allargar Sálvame per competir amb la cadena rival fa uns mesos, però l'estratègia tampoc va funcionar.

Per aquest motiu, Telecinco ha pensat una nova estratègia que podria provocar un terratrèmol a les altres cadenes. I és que, per primera vegada, avançarà l'hora de màxima audiència, és a dir, els programes importants de la nit. Si funciona, la resta de cadenes podrien arribar a copiar l'estratègia i els horaris televisius a Espanya podrien canviar per sempre.

Dimarts 14 de setembre serà el primer dia d'aquests nous horaris. Els programes del prime-time, en lloc de començar a les 22:00 com habitualment, començaran la seva emissió a les 20:00.

Secret Story: cuenta atrás serà el primer programa que funcionarà com a prova pilot per a aquests nous horaris. La gala, presentada per Carlos Sobera, començarà a les 20:00.

Què passa amb els informatius?

La pregunta que comporta aquest canvi és què passarà amb els informatius i si s'emetran cada dia. En primer lloc, els Informatius Telecinco no canviaran el seu horari de les 21:00.

Segons el comunicat de Mediaset, s'entén que el programa d'hora punta descansarà a les 21:00 per donar pas a les notícies. I després de finalitzar l'informatiu, continuarà l'oferta habitual.

Molts s'han preguntat si aquest avançament d'hora, en realitat, serà una excusa per oferir resums. No seria la primera vegada que Telecinco emet un resum del seu reality abans d'emetre la gala en si. Però, segons el comunicat, no sembla que aquest hagi de ser el cas.

Si la intenció és pujar l'audiència, emetre resums de coses que ja s'han vist en altres programes no sembla una bona idea. A més, si no funciona i els espectadors canvien de canal, la cadena podria perdre encara més audiència.

La intenció és acabar els seus programes abans, al voltant de les 00:30, en lloc de passades les dues de la matinada com era habitual. La veritat és que moltíssims espectadors s'estaven queixant d'aquests horaris intempestius que a Telecinco fa anys que utilitzen.

Queda el dubte sobre si aquest avançament horari afectarà a tota la seva programació o no. Per ara, tot sembla indicar que es limitarà als realities de la cadena i en dies laborables. És a dir, les sèries o programes d'un altre estil de televisió seguiran començant a les 22:00 hores.

Possiblement, doncs, els dies que Telecinco emeti cinema o sèries, fins a les 21:00 de la nit s'allargarà Sálvame. Tot i això, encara queden molts dubtes al respecte i el comunicat de Mediaset no especifica aquests punts.

'Alta tensión' es muda a Cuatro

La principal víctima d'aquests canvis d'estratègia és Alta Tensió, el concurs presentat per Christian Gálvez. El programa s'emet actualment en competència directa amb Pasapalabra, que li guanya rotundament en audiència.

Malgrat tot, Mediaset segueix confiant en el format i es resisteix a cancel·lar-lo. Així que, a partir de la setmana que ve, Alta Tensión canviarà de cadena i s'emetrà a Cuatro.

A més, també canviarà el seu horari, ja que passarà d'emetre's de les 20:00 a les 12:45. La idea darrere d'aquest moviment és aprofitar un programa que funciona per aixecar els matins de Cuatro.

La segona generalista de Mediaset fa molt temps que està per darrere de La Sexta i té el seu punt feble als matins. Per això, Alta Tensión passarà a emetre's els migdies i, després, donarà pas a Los Teloneros. Es tracta d'un nou programa en directe que s'emetrà a les 13:45.

Los Teloneros serà un programa d'humor que repassarà l'actualitat nacional, televisiva i del món. El descriuen com un humor «àcid i irreverent» amb diverses seccions que sorprendran els espectadors.