Primer pla de Jorge Javier Vázquez amb ulleres

Telecinco posa data a la tornada de 'Gran Hermano'

El programa de telerealitat torna a Telecinco

S'ha confirmat que Telecinco tornarà a emetre una nova edició del famós format de Gran Hermano. Tot i els problemes judicials en què es troba embolicat Mediaset, ja sabem quan es produirà el proper lliurament de GH. I segons sembla, és abans del que esperàvem.

Telecinco prepara la tornada deGH

Segons ha informat Bluper, Telecincohauria sol·licitat a la productora la preparació d'un nou 'reality' amb famosos. L'equip de Guadalix de la Serra està ultimant els detalls d'una nova producció, que començarà a emetre's al voltant de gener de 2023. Encara no se sap si es tracta d'una nova entrega de Secret Story o de la tornada de Gran Hermano VIP.

I és que Gran Hermano hauria perdut audiència, i molts anunciants van decidir no patrocinar el format, a causa del que va passar a Telecincoen 2017. En concret, durant l'emissió de Gran Hermano Revolution, es va produir un presumpte abús sexual a una concursant, Carlota Prado, per part d'un altre participant, José María López.

Des que va sortir a la llum aquell suposat delicte ocorregut dins del 'reality' de Telecinco, Gran Hermano VIP ha romàs en una situació de parada. En canvi, la direcció de Mediaset España va sorprendre el 2021 anunciant un nou programa, Secret Story, molt semblant a GH. El format, en canvi, no va tenir els resultats esperats d'audiència, amb xifres que van baixar principalment amb l'edició d'anònims.

Els problemes de Telecincoper emetre una edició de tornada de Gran Hermano estan relacionats amb el procés judicial contra José María López, encara obert. El judici tindrà lloc la setmana del 3 al 8 de novembre d'aquest any. I és que el procés es va paralitzar al febrer perquè Carlota Prado, al·legant problemes psiquiàtrics, no estava en condicions d'afrontar-lo.

Carlota Prado en un plató de televisió
La concursant que es va atrevir a enfrontar-se a Telecinco | Telecinco

El transcurs del judici contra José María López serà determinant per al futur 'reality' que pretén emetre Telecinco. I és que la cadena televisiva vol recuperar el format de GH com més aviat millor. En canvi, hi ha força inconvenients, principalment pel fet que Telecincoestà dins del judici, i Mediasetfigura com a «responsable civil subsidiària de la causa».

El retard judicial pel qual Telecinco haurà d'esperar a emetre GH

A més que Telecincoestà envoltat d'aquest procés judicial, el possible retard del judici podria suposar un altre problema per a l'emissió del programa. I és que sembla que l'acusació pretén invalidar el procés judicial i iniciar-ne un de nou. Per això, és més probable que el format que emeti Telecincosigui Secret Story.

Imatge del plató de Secret Story d'anònims presentat per Carlos Sobera
Secret Story es tornarà a emetre a Telecinco | Mediaset

La fiscalia va sol·licitar dos anys i mig de presó per a l'exconcursant i 6.000 euros d'indemnització per «danys morals a la víctima». A la productora del 'reality' se li demanava la mateixa compensació a Carlota, a causa dels problemes psicològics que li van causar en ensenyar-li el vídeo de l'abús. En canvi, la defensa de la víctima sol·licita una indemnització de 100.000 euros a la productora del programa de Telecincoi set anys de presó per a José María.

En canvi, sembla que l'advocat de l'exconcursant de Telecincosol·licitarà la invalidació del procés judicial, ja que ho considera erroni. Així, pretén iniciar un altre judici per acusació de «violació amb penetració», en lloc d'«abús sexual». I és que les imatges gravades pel 'reality', segons afirma l'advocat, «presenten indicis que hi ha penetració».

Si fos així i es fes el canvi d'instrucció, pujaria la pena de l'exconcursant entre 4 i 10 anys de presó. Això també provocaria que el procés judicial fos molt més llarg. Per això, el més probable és que la nova aposta de Telecincosigui una nova entrega de Secret Story.