Captura del periodista de Telecinco, Miquel Valls, informant des del carrer Casanova de Barcelona, amb els rètols que indiquen 'Directo Lleida'

Telecinco ho torna a fer: L'engany que volen colar als espectadors

Moltes persones se n'han adonat de l'intent de Mediaset d'enganyar als espectadors

Telecinco ho ha tornat a fer. Ja fa uns dies, els usuaris de Twitter es queixaven d'una enganyifa que Telecinco havia intentat endossar als seus espectadors. Ara, al programa 'Ya es mediodía' ho han tornat a provar, sense èxit. 

Els programes que s'emeten als matins i migdia a Telecinco — 'El Programa de Ana Rosa' o 'El Programa del Verano' ara en temporada estiuenca, i 'Ya es mediodía' — tenen a Miquel Valls com a corresponsal a Barcelona per tal de cobrir tots els esdeveniments ocorreguts arreu del  territori català. 

«Directo Lleida» des de Barcelona

No sabem si és per tal d'estalviar-se diners o per, simplement, mandra, però no és la primera vegada que els de Mediaset intenten colar als espectadors que Valls es troba en directe des de Lleida quan, en realitat, es troba emetent des de Barcelona

La 'confusió' del programa de Sonsoles Ónega es va donar per primera vegada el passat dimarts, dia 7. Mentre Miquel Valls informava sobre l'última actualitat de la capital del Segrià i els seus rebrots i assegurava trobar-se a l'esmenada ciutat, ell es trobava al carrer Casanova de Barcelona quan el rètol que es mostrava a la televisió mostrava que estava a Lleida.

Tots aquells qui es coneixen la zona, van detectar ràpidament l'enganyifa i ho van denunciar a través de les xarxes socials. «Això és carrer de Casanova, 254, Barcelona, davant de l'Hospital Clínic. Però te'n vas allà, escrius "Directo Lleida" i t'estalvies el desplaçament i tractes de ximples als espectadors», sentenciava un ciutadà enfadat. 

Segon intent, corregit a temps

Doncs una setmana després, l'incident s'ha tornat a repetir. Mentre Miquel Valls connectava en directe per informar sobre l'última hora del confinament de Lleida i els set municipis més del Segrià, ell es trobava  davant del Palau de la Generalitat, tot i mostrar en pantalla que es trobava en «Directo Lleida». 

Altra vegada, els espectadors van saltar per denunciar l'error a través de les xarxes socials. Tot i això, el programa va adonar-se de l'error ràpidament i van  modificar el rètol, on va acabar posant «Directo Barcelona». Aquesta vegada, ja havien après de la ficada de pota de l'última vegada i no van voler fer creure a l'espectador el que no era.