Pablo Iglesias Discover

El que tenen en comú els fills de Pablo Iglesias i la princesa Elionor

Els fills dels polítics espanyols estudiaran el Batxillerat Internacional a Madrid

Les filles del rei Felip VI i la petita de l'actual vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, comparteixen alguns aspectes relacionats amb l'educació. 

Arran de la notícia publicada sobre el nou curs de la princesa Elionor en un dels millors centres educatius de Gal·les, en el UWC Atlantic College, s'està parlant del programa educatiu 'Batxillerat Internacional'. A aquesta formació també se suma la filla gran de Pedro Sánchez, però a l'Institut Ramiro de Maeztu de Madrid. Així doncs, Pablo Iglesias i Irene Montero han volgut seguir l'exemple i han decidit que la seva filla Aitana comenci els seus estudis a l'Institut Cañada Real.

Aquest centre públic ha estat el primer del municipi madrileny i un dels pioners dins la comunitat en implementar el model de Batxillerat Internacional. Ara bé, encara és aviat per confirmar la notícia, però tot apunta que el vicepresident i la ministra d'Igualtat escolliran aquesta opció per al futur de la seva filla. 

Una educació molt exclusiva

La notícia ha causat certa controvèrsia, ja que Iglesias i Montero sempre han defensat l'educació pública. Tot i això, és molt probable que busquin el millor per als seus fills dins d'aquest tipus d'institucions educatives, i més si poden optar econòmicament a una educació exclusiva.

D'altra banda, del total d'alumnes que cursen el batxillerat en centres públics de la comunitat madrilenya, només 390 de 62.558 tenen la possibilitat d'estudiar la modalitat internacional, és a dir, menys del 0,7%. A més, la filla gran del president del govern, Pedro Sánchez, i la de Yolanda Díaz, ministra de Treball, també formen part d'aquest percentatge exclusiu. 

Juan González, director de l'institut públic Cañada Real, assegura a 'El Español' que el centre educatiu començarà a treballar amb aquest programa educatiu a partir del 2023. «Ha costat molt convèncer a la Comunitat de Madrid perquè ens deixi implementar aquest model. Fa diversos anys que treballem en això, sobretot des de 2016, i per fi ens ho han aprovat», explica González.

Tal com exposa, aquesta modalitat es fa una mica més complicada en centres públics, ja que els alumnes han de cursar els dos tipus de batxillerat, l'actual espanyol i l'IB, o també conegut com a Batxillerat Internacional. Per contra, en les institucions privades, els alumnes poden cursar el batxillerat internacional sense necessitat de cursar l'implantat actualment a Espanya, tal com passarà amb la princesa Elionor al Regne Unit.

González explica que aquests alumnes han d'estar preparats per a aquest tipus de formació, «partint de la base que cada alumne és diferent. Però quan s'incorpora el Batxillerat Internacional és perquè ja hi ha una sèrie de treballs previs en el centre, un perfil d'alumne molt especial, i per això cal justificar-ho a la Conselleria d'Educació».