Tinnitus, el problema auditiu de Luis Miguel que el porta a perdre el control

L'artista porta anys bregant amb aquesta molèstia que li ha jugat males passades en més d'una ocasió

El cantant Luis Miguel està en el punt de mira per la sèrie que s'ha estrenat a Netflix sobre la seva vida. 'Luis Miguel: la serie', fa un recorregut per la vida del cantant, i aquest cap de setmana ja s'ha emès el tercer capítol, en què s'ha revelat que va patir un canvi radical en la seva vida per un problema auditiu. 

Luis Miguel pateix tinnitus, un problema auditiu que el fa percebre un soroll constant. Tot i que no és una malaltia i es pot tractar, és un símptoma de pèrdua d'audició molt molest amb el qual ha de conviure diariament. En el cas del cantant mexicà, aquesta lesió li impedeix poder escoltar amb claredat i, sovint, no distingeix les paraules.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Conseqüències negatives per a la seva carrera musical

Tal com s'explica a la sèrie de Netflix, Luis Miguel pateix tinnitus arran d'un problema tècnic que no es va poder controlar durant un concert celebrat l'any 2005 a Lima, la capital del Perú. Durant l'espectacle, un curtcircuit va provocar que l'auricular dret de Luis Miguel explotés. Tot i que no va rebentar-li el timpà, que el podria haver deixat sord, sí que va provocar-li tinnitus.

El cantant ha vist molt afectada la seva carrera musical. De fet, va haver-hi un dia en què va suspendre un concert i «se'n va anar a plorar completament desconsolat». En una altra ocasió, l'any 2019, Luis Miguel va deixar anar tota la seva fúria contra un enginyer de so en un concert a Panamà dins de la seva gira 'México por siempre'.

Després d'indicar al seu equip que estava tenint problemes, Luis Miguel va acostar-se al tècnic de so i va agredir-lo sense donar explicacions. És més, un guardaespatlles de Luis Miguel va haver de separar-los, segons explica un testimoni.

Norbert Cansado, el tècnic de so, va afirmar que Luis Miguel estava ebri i va decidir interposar una denúncia contra el cantant. Tot i això, els advocats de Luis Miguel han intentat solucionar-ho extrajudicialment oferint-li diners.

Luis Miguel ho confirma

El problema auditiu de Luis Miguel va sortir a la llum el novembre de 2015 al programa 'Suelta la sopa'. Uns dies després, l'artista va confirmar-ho i va decidir suspendre la gira que tenia acordada amb Alejandro Fernández. «Són més de 30 anys exposat a sorolls molt forts. Vaig haver de passar per un tractament i afortunadament ja estic molt millor», va confessar l'artista al diari argentí 'Clarín'.

A més, el cantant va confessar que tenia por a perdre l'audició: «No va ser fàcil. La vida et posa obstacles i has de superar-los, no queda una altra. És una condició que he pogut superar i que estic controlant el millor possible amb el suport de la meva gent, dels metges, del públic, que ha estat extraordinari i m'ha donat molta força». 

«He pogut rehabilitar-me miraculosament», va afirmar. Luis Miguel no és l'únic famós que pateix aquest problema auditiu. La periodista Carmen Chaparro, el cineasta Pedro Almodóvar o l'actor Santiago Segura també conviuen amb aquest molest soroll.


Comentaris

envia el comentari