Toñi Moreno somrient

Toñi Moreno i la seva desgràcia personal: «Ha vingut a salvar-me»

La periodista serà l'encarregada de donar veu a Dolores Vázquez, l'acusada erròniament de l'assassinat de Rocío Wanninkhof

Sense cap mena de dubte, la trajectòria professional de Toñi Moreno és imparable. Sobretot per haver sigut la imatge de grans èxits televisius, entre els quals destaquen 'Mujeres y Hombres y Viceversa' o 'Viva la vida'. Però ara, ha decidit embarcar-se en una aventura una mica diferent.

En concret, la periodista s'ha llançat al món de la producció amb un documental centrat en el cas Wanninkhof. Així és, perquè l'assassinat de Rocío Wanninkhof va marcar fa 20 anys tant l'opinió pública com la carrera professional de Toñi.

De fet, la polèmica sempre va estar al voltant d'aquest crim. Des d'un primer moment, es va empresonar a Dolores Vázquez, encara que després, es va demostrar la seva innocència gràcies a la relació d'aquest cas amb l'assassinat de Sonia Carabantes.

'Dolores', el nou projecte de Toñi Moreno

Amb motiu del 20è aniversari de l'assassinat de Rocío Wannikhof, i amb ell l'error dels jutges, 'Mediaset' ha estrenat un documental. En aquest, Toñi Moreno aconsegueix parlar en exclusiva amb Dolores Vázquez i demostrar qui és. A més a més, parlaran sobre com va ser el judici en què va ser declarada culpable d'un crim que no va cometre.

En unes declaracions per a l'agència 'GTRES', la del Prat de Llobregat va explicar la importància que va tenir aquest fet en la seva carrera. «Es complien 20 anys del cas i em van trucar molts dels meus companys perquè sabien que jo tenia cert contacte amb Dolores. Tot i que no sabien que feia 13 anys que no parlava amb ella».

Toñi Moreno al photocall dels premis Aparador 2021
Toñi Moreno té nou projecte professional | GTRES

«Li vaig trucar i li vaig dir: 'Loli, mira, hi ha gent que vol parlar amb tu'. Em va dir que no, encara que em va deixar entreveure que si algun cop parlava, seria amb mi [...] Ella sent molt rebuig als mitjans de comunicació, perquè a més ens culpa d'alguna manera de part del que ha passat», sentenciava Toñi.

Per la seva banda, Moreno assegura que el documental ha aconseguit treure tot el que Dolores portava anys callant: «Estic molt contenta, perquè crec que aquesta sèrie a ella li servirà més que a ningú. Quan jo torno a veure-la després de 13 anys, veig que està on era. S'havia quedat en el moment de la detenció, amb la vida bloquejada en el moment de la presó».

«Crec que la sèrie a ella li donarà una empenta perquè refaci la seva vida i a treballar, a enamorar-se. Potser a treballar ja no, però bé, que tingui una segona oportunitat, que la seva vida se li va quedar parada», confessava.

I és que a més de servir per donar-li una nova oportunitat a Dolores, el documental és l'eina perfecta per mostrar com és realment.

«Crec que és la raó per la qual cal veure'l, perquè coneixes a un personatge que tothom ha descrit com a freda, calculadora, etc. Coneixes a la veritable Loli, com és això, amb les seves objeccions i virtuts», deia Toñi.

Alhora aquesta sèrie fa que Toñi torni als seus inicis com a periodista, en què la seva carrera estava més relacionada amb la investigació que amb la salsa rosa.

«Per a mi aquella època va ser com el despertar professional [...] A mi em va servir molt aquest cas per adonar-me que no te'n pots quedar mai amb la primera impressió de les coses, i que cal furgar», va aclarir.

Ara que han passat dues dècades des d'aquesta acusació, la periodista s'ha permès parlar del perquè de la detenció de Dolores: «Crec que van donar-se moltes circumstàncies en aquest cas. La pressió que tenien els investigadors per trobar el culpable, i després el que va passar en els mitjans de comunicació. Aquesta dona quan va seure en el judici, ja estava condemnada».

Aquest projecte ha suposat una alenada d'aire fresc en la carrera professional de Toñi Moreno. La mare primerenca haurà de dedicar-se a un àmbit que portava molts anys sense abastar, tot i que l'entreteniment segueix sent el seu tema favorit: «M'encanta passar-m'ho bé».