Toñi Moreno caminant pel carrer

Toñi Moreno, obligada a explicar en directe la mort d'una persona propera

Toñi Moreno ha revelat en directe la pèrdua de Bibiana Algaba, la mare de María del Monte

Toñi Moreno va revelar aquest dissabte a 'Viva la vida' una notícia que mai voldria haver donat. Havia mort Bibiana Algaba Barragán, la mare de María del Monte, que és molt amiga seva, i no va ocultar el dolor que sentia. El cas és que Toñi coneixia Bibiana des de feia molts anys.

«Era una mort esperada, però no per això menys dolorosa», va començar dient Toñi. Després del primer impacte al comunicar la notícia a l'audiència, la presentadora va recordar algunes anècdotes que va viure amb ella. Cal destacar que Moreno sempre li va tenir un afecte especial.

«Així et recordaré, Bibi, omplint-ho tot d'alegria i vida. He conegut poques persones com tu, amb tant de carisma i intel·ligència. Vas tenir molta sort a la vida, un home que et va adorar fins al final, uns bons fills i una filla que s'ha desviscut per fer-te feliç», escrivia Toñi Moreno a Instagram.

Toñi Moreno revela la mort de Bibiana Algaba, mare de María del Monte, als 96 anys

«La gent com tu no mor mai, Bibi. Avui hi ha una festa al cel», ha publicat Toñia al seu perfil d'Instagram. A més, ha compartit un vídeo en què s'aprecia María ajudant a ballar la seva mare, ja gran i amb problemes de mobilitat.

Pel que es veu en aquest document, la vitalitat de Bibiana Algaba era infinita. A més, durant els 96 anys que va viure, sempre li va agradar passar-s'ho bé.

Bibiana va morir aquest dissabte, 21 d'agost, a Sevilla acompanyada dels seus fills i nets. «Va morir envoltada d'amor, com ella va viure», va començar a dir, entre llàgrimes, María del Monte quan va arribar al tanatori.

Se'n va anar del món sense tenir consciència que dos dels seus fills, Antonio i Juan Carlos, van morir fa uns mesos de coronavirus. María del Monte va voler allunyar-la d'aquest patiment i per això no li va dir res en cap moment.

L'emotiu comiat de María del Monte a la seva mare

Poques hores després de la mort de Bibiana, la cantant andalusa li ha fet una dedicatòria molt tendra i l'ha publicat a les xarxes socials. L'objectiu no era altre que donar a conèixer una mica millor qui ha estat el seu referent a la vida.

«M'has donat la vida, i me l'has omplert tant que serà complicat seguir. Espero que m'ajudis. Tenir-te tants anys ha estat una sort, tot i que sempre em semblaran pocs», començava el text.

«Tinc les forces en números vermells. M'has d'ajudar a recuperar-me. Per part meva, intentaré seguir recordant tots els moments que hem viscut juntes», deia l'artista.

A més, del Monte ha parlat de la força que tenia la seva mare: «No he conegut ningú com tu. La teva energia, la teva llum, la teva saviesa, el teu saber estar, la teva força, la teva alegria, el teu somriure, la teva mirada, la teva gràcia, la teva desimboltura, el teu amor...».

«No tens ni idea del que hem après de tu. Ens ensenyaves coses sense proposar-t'ho», confessava.

Finalment, María del Monte ha explicat com de dur li va resultar entrar a casa sense ella allà. «Entrar a casa ha sigut difícil, perquè està impregnada de tu. Però he descobert que no és la casa. La que està impregnada de tu, soc jo. Gràcies per donar-ho tot. T'estimo. Segueix al meu costat, si us plau, segueix guiant-me. Gràcies per ser la meva mare».