On trobar els millors tortells de Reis de Catalunya

Descobreix a quines pastisseries anar i comprar aquest dolç tradicional de Nadal

El tortell de Reis és un dels dolços de festes nadalenques amb més tradició. Normalment es menja durant el dia de reis i es comparteix en família després del dinar, com a postres.

El tortell és un pastís, en forma de corona, molt compartit tant per occitans com per catalans. El decorem amb fruita confitada, panses, etc., i a Catalunya es farceix amb massapà, i en alguns casos s’hi afegeix nata, crema o trufa.

Arreu de Catalunya trobem pastisseries que ofereixen tortells més aviat clàssics i també d’altres una mica més innovadors. Aquí tens un recull d’on anar a comprar el tortell; no facis tard!

Les pastisseries de Tarragona

Les Délices de Laura. Si volem ser una mica originals, a la pastisseria francesa Les Délices de Laura, al Vendrell, podem encarregar el tortell de Reis francès, és a dir, la ‘Galette de Rois’. Expliquen que es fa amb crema d’ametlla, sobre una base de pasta de mil fulles, i que a França es menja ja des d’un mes abans del dia de Reis, i fins gairebé un mes després de les festes.

El tortell de Reis francès
El tortell de Reis francès | Les Délices de Laura

 

Huguet. A Reus, en aquesta pastisseria ofereixen pastissos clàssics però també noves propostes. L’any passat van presentar un tortell amb crema de vermut. Normalment, trobem el de massapà, crema o nata, què hi haurà aquest any?

Tria el teu tortell a Barcelona

Canal. En aquesta tradicional pastisseria, que data de l’any 1967, hi ha una mica de tot. Però a les festes, pots encarregar els pastissos de tota la vida, el seu tortell de Reis es presenta en dues versions: la clàssica roda de massapà amb sorpreses amagades, i el tortell de brioix amb nata muntada.

Comprar el tortell a Canal és una bona opció
Comprar el tortell a Canal és una bona opció | Pastisseria Canal

 

Hofmann. Al barri de Born, Hofmann és un lloc amb història on només entrar ja fa olor de massa fermentada. Fan un tortell que es caracteritza per la llarga durada de la fermentació de la seva massa i és deliciós. En trobem de xocolata, fruites, farcit de crema, o de clàssic massapà.

Escribà. El mestre xocolater Christian Escribà reinventa constantment el món dolç. Ara bé, en festes de Nadal, fan un tortell tradicional de massapà, nata i sense sucre.

Descobreix el tortell del mestre Escribà
Descobreix el tortell del mestre Escribà | Pastisseria Escribà

 

Foix de Sarrià. Els clàssics no fallen en aquestes dates, i com el dia de Reis és màgic, ple d’il·lusió i de moments per compartir, aquí trobaràs el tortell de Reis elaborat amb un brioix com el que es feia abans, farcit de nata, trufa, crema o el clàssic, de massapà.

Els tortells de reis a Lleida

El Pati. A la pastisseria El Pati, de Tàrrega, la nit de Reis és sinònim de dolçor. Pels més típics proposen els tortells de massapà, decorats amb fruita confitada variada. Si voleu innovar, trobarem els tortells de full danès de crema, xocolata o cabell d’àngel. També el tortell de full que es pot omplir amb nata, crema i xocolata.

Aquí hi ha els tortells de full danès de crema, xocolata o cabell d’àngel
Aquí hi ha els tortells de full danès de crema, xocolata o cabell d’àngel | Pastisseria El Pati

 

Encarregar el tortell a la província de Girona

Noguera. És una de les més conegudes, ja que té establiments repartits per diverses poblacions (Girona ciutat, Maçanet, Riudellots…). Ofereixen productes artesans de la millor qualitat, elaborats diàriament. Hi ha tortells clàssics, i fa uns anys van crear un tortell artesà on les figures dels tres Reis d'Orient portaven una estelada a l'esquena pintada a mà.

Gironès. Les clàssiques postres del dia de Reis també es poden encarregar en aquesta pastisseria de Sant Feliu de Guíxols. El seu tortell és de massapà cobert de fruites i sucre, ideal per realitzar el típic joc en família: qui trobarà la figureta i serà coronat rei per un dia? Qui trobarà la fava i haurà de pagar el tortell?

Encarreguem tortells clàssics per aquest dia familiar
Encarreguem tortells clàssics per aquest dia familiar | Pastisseria Gironès

 

Ara només queda fer treball de recerca: deixar-se caure per les opcions més atractives de la ciutat i apostar per l’amor (o golafreria) a primera vista. I, sobretot, no esperar a l’últim moment!