Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Berto Romero sobre la alfombra roja de los Goya 2019

Tots els detalls sobre la vida de l'humorista català Berto Romero

T'expliquem com són els seus fills i la seva dona, així com diverses curiositats al voltant de la sèrie que ha creat

Berto Romero sobre la alfombra roja de los Goya 2019
Berto Romero a la gala dels Goya d'aquest any | GTRES

 

El català Berto Romero és, sens dubte, un dels humoristes més reconeguts de tot el territori espanyol.  De fet, fa més d'una dècada que treballa al món de la comèdia, i normalment se'l vincula amb l'humorista Buenafuente, perquè tots dos han constituït un duet excel·lent durant un bon grapat d'anys.

Tot i que és un apassionat de la feina que fa, també sent una debilitat molt forta per la seva família. Ha afirmat alguna vegada, de fet, que la seva dona i els 3 fills que té constitueixen la seva principal prioritat, tal com ha desvelat 'La Coctelera'. Els té tan presents a la seva vida que, fins i tot mentre treballa, hi pensa i explica anècdotes gracioses dels menuts de la família.

Igualment, Romero ha ideat una sèrie que també protagonitza, que explica la història d'un pare primerenc que podria constituir una representació de la seva pròpia trajectòria personal. Es diu ‘Mira lo que has hecho’. Tot seguit, t'explicarem diverses curiositats al voltant d'aquesta figura tan icònica del món de l'humor.

Salt de Ràdio 4 a l'èxit indiscutible amb l'Andreu Buenafuente

Malgrat que tothom el coneix amb el nom de Berto Romero, en realitat es diu Alberto Romero Tomás. Va néixer a Manresa  el 17 de novembre de 1974 i, per tant, avui en dia Romero té 44 anys

Encara que essencialment és conegut per la seva feina d'humorista, també cal remarcar que —entre altres— ha fet feines de guionista, presentador, productor de cinema, actor i director. Ara bé, sempre ha estat relacionat amb el món de la comèdia.

En Berto Romero al 'late show' anomenat 'Late Motiv' | Movistar+

 

La carrera d'en Berto Romero va començar al món de la ràdio, concretament el 2002, mentre feia de col·laborador d'un programa que s'emetia a Ràdio 4, l'emissora catalana de Radio Nacional España o RNE. Va passar per diferents espais de Ràdio 4 fins el 2007, any en què se'l va començar a veure a la tele, amb un programa propi a Televisió de Catalunya anomenat 'El gran què'. 

El mateix 2007 va coincidir amb l'Andreu Buenafuente i es va posar a col·laborar de manera ocasional amb el programa que ell feia a Antena 3, anomenat 'Buenafuente'. Poc després, va passar a integrar la plantilla de col·laboradors fixos del programa. 

Aleshores, la carrera professional de Romero va fer un gran salt.  Quan només feia un any que participava al programa de Buenafuente, en un moment en què es va començar a emetre a través de LaSexta, va rebre l'oportunitat de substituir el presentador mentre era de vacances.  En aquell moment, el programa va passar a dir-se temporalment 'Buenafuente ha salido un momento'.

Després d'això, Romero va rebre una oportunitat molt bona, l'oferta de fer un programa propi  també a LaSexta. Ho va acceptar i es va posar en marxa 'El programa de Berto', tot i que l'èxit no va ser el que s'esperava i, després d'emetre'l en només 3 ocasions, se'n va cancel·lar l'emissió.

Berto y Buenafuente en 'Late Motiv'
Buenafuente i Berto al programa 'Late Motiv', mentre fan 'El consultorio de Berto'  | Movistar+

 

Un cop passada aquesta primera etapa, la seva trajectòria professional ha continuat relacionada amb la de Buenafuente. Tots dos, de fet, han continuat treballant junts al programa d'aquest últim, que ara s'emet a Movistar+ i s'anomena  'Late Motiv'. En aquest programa, Romero dona vida a la secció 'El consultorio de Berto', on s'encarrega de donar resposta a la inquietud del públic per mitjà de l'humor. 

A partir de l'any 2013, a banda, en Berto Romero i l'Andreu Buenafuente treballen junts també a la ràdio a través del programa 'Nadie sabe nada', que s'emet a la Cadena SER. Es tracta d'un espai dedicat a l'humor i que es fonamenta en la improvisació. 

Casat i amb 3 fills

Tot i que la seva vida privada sempre ha estat separada de la professional, Romero gaudeix de tant en tant explicant algunes anècdotes sobre els seus fills o sobre la seva vida de parella. Ara bé, és veritat que no ha revelat mai gaire coses de la seva família. El seu compte d'Instagram —@bertoromero—  no conté fotografies de la seva dona, i els fills únicament hi apareixen d'esquena.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi hijo probando si tiene poderes telequinéticos. No los tiene.

Una publicación compartida de Berto Romero (@bertoromero) el

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Berto Romero (@bertoromero) el

Romero està casat amb Marta Bercebal, tot i que sabem ben poca cosa d'ella. Una de les coses que se saben de la dona, però, és que la seva relació sentimental amb l'humorista és molt estable i fa més d'una dècada que dura.

Junts tenen 3 fills: en Lucas, el més gran de tots, que va néixer l'any 2010, i la Paula i en Tomás, que són bessons i van néixer el 2013. Romero ha explicat més d'una vegada que són el més important per a ell, tot i que també ha dit que no sempre és fàcil tractar amb 3 nens petits. La descripció que n'ha fet sempre ha estat d'altament enèrgics i no gaire fàcils de controlar.

Al programa radiofònic 'Nadie sabe Nada', on participa amb Buenafuente, ha explicat anècdotes que ho demostren. Ara bé, un dels fets més graciosos que ens ha fet arribar sobre els seus petits a través d'aquest programa ha estat la nota vocal de WhatsApp d'una amiga d'un dels seus nens, el cèlebre «Besitos Tomás»  amb una fuita d'aire inclosa. 

La seva sèrie 'Mira lo que has hecho': la vida d'un pare primerenc

La paternitat ha sorprès tant Romero que ha decidit fer una sèrie de ficció sobre aquesta experiència, que ha produït personalment i que també protagonitza. La seva sèrie s'anomena 'Mira lo que has hecho'.

Tot i que hi ha molta gent que pensa que és una ficció autobiogràfica, moltes vegades Romero ha dit que no és ben bé així: «En cas que et proposés jugar a un joc i haguessis de dir les coses que són veritat i les que no, és molt possible que no les encertessis. Si miro els capítols de la sèrie, no hi reconec res del meu dia a dia, i la meva dona també l'ha vista i afirma que no som nosaltres. Ara bé, hi ha alguna cosa de nosaltres».

Dins de la sèrie, el paper de la seva dona el fa la intèrpret Eva Ugarte. Tots dos fan un bon equip, interpretant una parella de pares que passen per situacions més i menys bones amb els seus petits, sempre amb tocs d'humor.

Eva Ugarte interpreta a la mujer de Berto Romero en la serie
A la sèrie, la dona de Romero l'encarna l'actriu Eva Ugarte | Movistar+

 

Els seus fills també han tingut una gran presència al projecte, com sempre, i no únicament com a font d'inspiració. Van participar en la promoció de la sèrie i d'aquest fet se'n va desprendre una altra anècdota graciosa d'aquelles que Romero gaudeix explicant, en aquest cas a 'Late Motiv'.

El vídeo que va fer servir per tal d'anunciar la sèrie 'Mira lo que has hecho' no va resultar gens senzill d'enregistrar per als fills de l'humorista, que va optar per ensenyar algunes de les preses falses més divertides d'aquest enregistrament. Tot seguit, et deixem el vídeo on Romero ho explica, al 'late show' 'Late Motiv':

Berto Romero i David Broncano a la gala dels Goya

El talent d'humorista que té ha fet que s'embarqui en projectes molt grans, com el que ha dut a terme amb el còmic David Broncano: tots dos han  participat a la 33a edició de la gala dels Goya, per tal de fer l'entrega d'un dels premis: el guardó al llargmetratge amb millors efectes especials. 

  • Article relacionat: Berto Romero sorprèn tothom amb unes imatges de quan era petit

Per tal de fer honor al guardó en aquesta categoria, precisament, els humoristes van decidir entrar a l'escenari des de les altures. Romero i Broncano van fer la seva aparició a l'escenari de la gala volant, amb l'ajuda d'arnesos que els subjectaven al sostre. Des d'allà, van mirar de presentar el premi, tot i que van tenir alguna petita dificultat tècnica. Ara bé, el moment més sorprenent de la gala va ser aquest, sense cap mena de dubte.