Jorge Javier Vázquez en el programa de televisión "Supervivientes" en Madrid, el jueves 04 de julio de 2019

Els tres coneguts polítics que van estar a punt de concursar a 'Supervivientes'

Polítics retirats i de segona línia, populars i polèmics, han estat temptats per participar al programa de Telecinco

No hi ha cap dubte que 'Supervivientes' és història en majúscules de la televisió a Espanya. El programa arribarà aquest divendres, 23 de juliol, a la final de la vintena edició, que decidirà el triomfador de la temporada d'entre els cinc últims concursants. L'expectació és màxima, ja que com reflecteixen les espectaculars dades d'audiència, el programa és seguit per milions de persones a tot el nostre país.

Han estat centenars els concursants que han passat per Hondures, encara que 'Supervivents' també s'ha gravat al Brasil, Kenya o Nicaragua, entre altres llocs. Des de Xavier, el primer guanyador, fins a l'últim, Jorge Pérez, han estat molts els famosos i no tan famosos que han passat per l'illa. Sofia Suescun, Rosa Benito, Yola Berrocal, Omar Montes, Nacho Vidal o Rebeca Loos són només alguns dels noms dels supervivents més coneguts.

'Supervivientes', una temptació també per a polítics

Però si hi ha un perfil que per ara ha escapat de les xarxes de 'Supervivientes' és la classe política. Al programa hem vist actors, models, periodistes i esportistes, però se segueix resistint la presència de polítics. No serà, però, perquè no s'hagi intentat, ja que Telecinco ha llançat ofertes a coneguts servidors públics que, després de pensar-s'ho molt en alguns casos, van acabar declinant la invitació.

Cada any, en els preparatius del concurs, la productora s'esforça per captar concursants que sorprenguin els espectadors. A més de personatges ja vinculats als programes de cor, es busquen estrelles inesperades. El més clar exemple va ser el d'Isabel Pantoja, encara que també han participat l'atleta Reyes Estévez, l'alpinista Juanito Oiarzabal o l'esquiadora Blanca Fernández Ochoa.

En qualsevol cas, encara cap famós polític o expolític s'ha atrevit a fer el pas de convertir-se en participant de 'Supervivientes'. Va ser en l'edició de 2020 quan més campanes van sonar sobre aquesta possibilitat. El programa es va començar a emetre al febrer, poques setmanes abans de l'esclat de la pandèmia, i des de principis d'any es van difondre rumors de tota mena.

És habitual que la premsa de cor contribueixi a les especulacions sobre hipotètics grans noms que participaran en una edició de 'Supervivientes'. Però la veritat és que en aquesta ocasió, van sonar amb més força que mai les veus que apuntaven cap a la classe política. Quins noms van ser temptats per participar a 'Supervivientes' aquest 2020? Els repassem tot seguit.

Juan Carlos Monedero

Potser és difícil imaginar un dels fundadors de Podem a l'illa de 'Supervivientes', però va rebre una oferta per a això. Juan Carlos Monedero es trobava a finals de 2019 en plena negociació per posar en marxa el Govern de coalició de PSOE i Unides Podem. Va ser un dels encarregats de treballar perquè aconseguís els suports necessaris per a la seva investidura, però en ple embolic va rebre una trucada.

El 5 de gener de 2020, 'El programa de Ana Rosa' va explicar que a Monedero se li havia ofert concursar a 'Supervivientes'. El periodista Pepe de Real ho va explicar davant les càmeres. Assegurava que els representants del programa havien temptejat Monedero, que va rebutjar la proposta i va declinar una oferta que hagués als espectadors permès conèixer-lo més a fons.

Cristina Cifuentes, una supervivent de la política

Quan 'El programa de Ana Rosa' va anunciar l'oferta a Juan Carlos Monedero per participar en el reality show, no va ometre l'altre gran nom al qual se li havia ofert. Cristina Cifuentes, que un any abans havia hagut de dimitir com a presidenta de la Comunitat de Madrid, va ser temptada per participar en el programa. Es trobava llavors en ple procés judicial del Cas Màster, del qual va ser finalment absolta.

Ella mateixa va reconèixer l'oferta de 'Supervivientes' i va explicar públicament que la rebutjava. «No participaré en aquest programa. Voldria mostrar el meu agraïment tant a la productora Bulldog TV com a Mediaset per l'interès mostrat per comptar amb la meva participació en un programa al qual desitjo moltíssim èxit», va dir a Twitter. Cifuentes col·labora actualment a 'Ya es mediodía' i 'Todo es mentira'.

Albert Rivera, l'etern rumor Supervivents

L'altre gran remor soterrat a 'Supervivientes', del qual es va arribar a especular fins i tot per a l'edició de 2021, va ser el d'Albert Rivera. El gener de 2020 acabava d'abandonar la política i esperava al costat de Malú a la seva filla en comú, Lucía. En aquest context de descompressió, va sorprendre que Rivera pogués participar  en el programa.

Però segons es va saber unes setmanes més tard, a Rivera ni li va passar pel cap. No va voler ni escoltar l'oferta econòmica que li feien a la trucada que va rebre, i va contestar amb una rotunda negativa. Després d'anys de dedicació pública, a l'exlíder de Ciutadans li venia de gust una vida familiar com la que porta des de llavors.