El Suprem rebutja aplicar mesures cautelars contra Joan Carles I

L'Alt Tribunal rebutja la petició d'Òmnium Cultural contra l'emèrit perquè no té condició d'investigat

El rei emèrit Joan Carles I en primer pla, mirant a càmara
El Tribunal Suprem no imposarà mesures cautelars al rei emèrit Joan Carles I | europa press

El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat aquest dimecres aplicar mesures cautelars, tal com va sol·licitar Òmnium Cultural, contra el rei emèrit Joan Carles I, després de la seva decisió d'abandonar el país, sense concretar el seu destí. L'Alt Tribunal ha recordat que no és possible adoptar aquestes mesures contra una persona que encara no té la condició d'investigat. 

Les demandes d'Òmnium

L'entitat va demanar que es prohibís la sortida de l'Estat espanyol de l'exmonarca i se li retirés el passaport mentre no es confirmés oficialment la seva sortida de territori espanyol. A més, demanava que se'l cités a declarar de manera immediata com a investigat i se l'advertís que la seva incompareixença podia provocar una ordre de detenció així com l'activació de la Unitat de Policia Judicial per acreditar on està el rei emèrit. L'alt tribunal ho descarta en una providència d'aquest dimecres.

«El nostre sistema processal no contempla l'adopció de mesures cautelars respecte de qui no té la condició d'investigat», afirma el Suprem, que encara no ha obert una causa contra el rei emèrit. Per ara, el cas encara està en mans de la Fiscalia que té una investigació oberta per les presumptes comissions pagades per l'adjudicació de l'AVE a La Meca.

Tortosa retirarà la medalla d'or de la ciutat a Joan Carles

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat que proposarà la retirada de la medalla d'or de la ciutat al rei emèrit en el pròxim ple després de conèixer la seva fugida de l'estat espanyol. Roigé espera que la proposta compti amb el suport de tots els grups municipals.

L'alcaldessa ha manifestat que «la medalla d'or de la ciutat és un dels màxims reconeixements que atorga el consistori i que el rei emèrit no n'és mereixedor». Roigé ha condemnat el comportament de l'exmonarca i ha lamentat que «a l'estat espanyol, la justícia no és igual per a tothom». La medalla d'or es va concedir a Joan Carles I, per unanimitat, el 10 de juny de 1996 i se li va lliurar deu dies després en la visita del rei emèrit a la ciutat.


Comentaris

envia el comentari