Catalunya podria participar, de forma independent, al concurs de cors d'Eurovisió gràcies a TV3

La UER considera la participació de TV3 al concurs de cors d'Eurovisió

L'emissora catalana podria participar en el concurs tot i no formar part de la Unió Europea de Radiofusió

La Unió Europea de Radiofusió (UER) ha confirmat que, a hores d'ara, està considerant l'opció que TV3 participi, representant a Catalunya, al concurs del 'Cor de l'Any d'Eurovisió'. Segons recull 'El Nacional', Europa manté les seves portes obertes perquè Catalunya pugui participar en un dels seus concursos d'Eurovisió gràcies a l'interès que s'ha mostrat  sempre que es compleixi amb els terminis establerts per l'organització.

Aquesta no seria la primera vegada que la UER acceptaria la participació d'una emissora que no forma part de la Unió Europea. Kosovo va participar el 2011 en una altra competició eurovisiva però, en aquest cas, de dansa. D'altra banda, des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ja comptarien amb un cor com a representant català al festival. L'escollit és 'In Crescendo' que és el guanyador de la segona edició del concurs musical que se celebrava a TV3 'Oh Happy Days'.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amigues i amics... recordeu què estava passant avui fa un any??? Fa un any ens ho jugàvem tot amb #Payphone i #Quetinguemsort a la Gran #FinalOhdtv3. Fa un any estàvem nerviosos, contents i emocionats per tot el que podria arribar. I fa un any que gràcies a vosaltres en vam resultar guanyadors ;) Aquesta nit, 3 nous cors s'ho juguen tot a la final de la tercera temporada d'#OHDtv3. @quartetmelt @jarks_oficial @corgiovinetto us desitjem el millor passi el que passi! Serà una nit que recordareu sempre i l'heu de gaudir des de la veritat de la música, de les vostres veus. Bona nit de Final! Visca la #música!

Una publicación compartida de In Crescendo Grup Vocal (@increscendogv) el

TV3 podria competir el 2021

Atès que l'EUR no ha rebut la sol·licitud formal de TV3 per a poder participar en aquesta edició i vist que els terminis per a la inscripció han acabat, la Televisió de Catalunya podria participar finalment al concurs del 2021 si així ho decideix. Segons han confirmat fons del mitjà català al 'Nacional': «L'objectiu de Catalunya passa per guanyar el festival o, si més no, fer-hi un bon paper».

  • Altres notícies: Laura Pausini defensa la relació de Malú amb Rivera amb unes polèmiques paraules

La inversió mínima per poder competir en aquest certamen es troba al voltant dels 300.000 euros tot i que el pressupost «dependria sempre dels recursos econòmics de l'emissora». En el cas que Catalunya formés part del pròxim concurs, TV3 s'encarregaria de cobrir tot el festival sempre i quan generés cert interès en la societat catalana.