L'actor Enrique San Francisco durant la presentació de 'Follow San Francisco' a Madrid

L'última feina d'Enrique San Francisco fa 3 mesos, una premonició

El conegut actor va interpretar la mort i ens recordava que «no hi ha dia, per insignificant, estrany o difícil que sembli, que no valgui la pena viure»


La setmana ha començat amb una colpidora notícia per al món de l'espectacle. Enrique San Francisco, conegut actor espanyol, ha mort aquest dilluns als 65 anys víctima d'una pneumònia bilateral. L'actor va estar hospitalitzat un mes a l'UCI de l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid.

La mort d'Enrique ha commocionat tot el país, i és per això que milers de persones han volgut recordar-lo a les xarxes socials. Inevitablement, ens ve al cap el seu últim anunci en què interpretava al personatge de 'La Mort'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


'La Mort', interpretada per Enrique San Francisco

L'anunci de Nadal de Campofrío del 2020 fa referència a 'La Mort' i el seu paper durant la pandèmia. En l'espot apareixen nombrosos actors i actrius molt coneguts i, la protagonista, 'La Mort', és interpretada per Enrique San Francisco.

En l'anunci, Campofrío utilitza l'humor per plasmar el personatge d'una mort indignada perquè els éssers humans estan ignorant-la: «Però per què m'ignoreu? És clar, preferiu viure com si la mort no existís», pregunta l'actor. 

A més, Campofrío també aprofita l'anunci per denunciar els partits polítics, que es posarien a favor de manera absoluta si es votés perquè deixés d'existir la Parca. L'anunci és un cant potent a la vida i humanitza a la mort, un gran tabú en la nostra societat i que, per desgràcia, ha tingut molta presència durant la pandèmia.

Quique San Francisco interpretava a aquest personatge amb el qual, fins i tot, l'espectador pot arribar a empatitzar: «Qui us fa viure cada dia com si fos l'últim? Us vaig haver de tancar perquè estiguéssiu amb els vostres fills, que ja tocava. I tot i això, no us atreviu ni a anomenar-me».

En l'anunci també podem veure a María Galiana Medina, coneguda per interpretar a Herminia a 'Cuéntame cómo pasó', enfrontant-se a la mort: «No em fas gens de por perquè he viscut sempre com he volgut. El més difícil és dir adeu».

L'actor ens recorda que cal gaudir de la vida

Amb la mort d'Enrique San Francisco és inevitable no pensar en l'escena en què mira cap al cel i una veu li pregunta: «Quique, però segueixes viu?». «Home, Robinson! Quina mania teniu tots de voler que pugi. Com va per aquí dalt?» contesta l'actor, fent referència al periodista esportiu Michael Robinson, que va morir l'any 2020 després de lluitar contra el càncer.

«Aquí estem bé. Està Pau Donés amb la guitarra, Chiquito amb els acudits, i no us volem veure fins daqui molt de temps», contesta la veu celestial, fent referència a dos grans artistes espanyols.

En aquesta escena, Quique San Francisco es treu el vestit de la Parca i es reuneix amb Andreu Buenafuente, Silvia Abril i James Rhodes mentre celebren la vida. «Només em queda una cosa per afegir: va per vosaltres», finalitza l'actor. En l'escena final de l'espot de Campofrío es pot llegir que va «dedicat als que han marxat. I a tots els que lluiten per gaudir del regal de la vida».

Enrique San Francisco ens recorda que les seves paraules en l'anunci són de vital importància: «no hi ha dia, per insignificant, estrany o difícil que sembli, que no valgui la pena ser viscut».