Primer pla de Carlos Marín

Les últimes hores de vida de Carlos Marín: a punt de dir-li adeu per sempre

Les restes mortals del baríton seran traslladades a Espanya

La mort de Carlos Marín ha commocionat el món sencer. El vocalista espanyol d'Il Divo va perdre la vida diumenge passat en un hospital de Manchester a conseqüència del coronavirus.

 

Ja feia més d'una setmana que era a l'hospital per problemes respiratoris greus. Allà li van haver d'induir el coma i el van ingressar a l'UCI, ja que e trobava en un estat molt delicat.

«Va intentar fer-se el fort i aguantar, però finalment tenia dificultat respiratòria i va demanar que el portessin a l'hospital, on li van fer proves i van determinar que era covid», ha explicat la germana de l'artista, Rosa Marín, al diari 'ABC'.

Tot i que probablement ja havia passat el virus a finals del 2019 als Estats Units, Carlos es va tornar a contagiar mentre era de gira al Regne Unit.

De fet, el cantant creia que estava immunitzat, ja que, quan encara no havia esclatat la pandèmia, va patir una pneumònia molt forta provocada per un virus.

Carlos Marín i la resta d'integrans d'Il Divo al fons
Carlos Marín, cantant d'Il Divo, mort als 53 anys | GTRES

Aleshores, Marín es va recuperar després de sotmetre's a un tractament molt dur amb un antibiòtic fortíssim que li va deixar seqüeles. Els tendons dels dos peus se li van cristal·litzar com a efecte secundari del medicament i va haver de ser operat.

En aquell moment, els efectes de la malaltia van ser molt greus, però gens si ho comparem amb el tràgic desenllaç que ha tingut després d'aquesta última infecció. «Un familiar va estar amb ell donant-li la mà fins que se li va apagar la llum», afegia Rosa a la mateixa entrevista.

El cos sense vida del cantant roman al Regne Unit i ben aviat serà traslladat a Espanya, on descansarà en pau.

Així serà el comiat: el cos de Carlos Marín serà traslladat a Espanya

Tot i que va néixer a Alemanya, el cantant líric serà vetllat i enterrat al país on es va criar i ha viscut gran part de la seva vida.

El comiat ja és a punt, i la família està esperant que arribi el fèretre perquè tothom que vulgui pugui rendir tribut al madrileny.

«Només demanem que es respectin els horaris assignats, ja que hi haurà trams en què només es permetrà l'entrada a familiars i amics íntims», assenyalava la germana de l'artista.

Imatge promocional del quartet Il Divo
Carlos Marín serà enterrat amb el vestit que portava als concerts | Cedida

A més, Rosa Marín ha compartit alguns detalls punyents sobre l'enterrament del seu germà.

«Arribarà a Espanya en un fèretre segellat, ja que ha mort de covid, i per això no es podrà obrir per a la vetlla. Que tothom sàpiga que Carlos portarà el seu vestit preferit d'Armani, el que feia servir per a les actuacions, perquè pugui anar al cel ben presentable a cantar amb els àngels», afegia la germana del cantant.

La mort de Carlos Marín ha commocionat molt

Amb 53 anys, i malgrat estar vacunat, Carlos Marín va perdre la vida sense que els sanitaris poguessin fer res per a salvar-lo. Un cas esfereïdor que serveix per a posar de manifest l'enorme virulència de la covid-19 i la capacitat que té per a atacar amb força.

«Ja tenia els pulmons molt delicats. Tot i haver rebut el millor tractament que existeix, els pulmons no li van aguantar», ha exposat Rosa a 'ABC'.

Carlos Marín en un escenari
Carlos Marín fa temps ja s'havia infectat de covid | Arxiu

Amb aquestes paraules, l'entorn més proper a Carlos intentava aclarir els fets d'una mort envoltada de misteris.

En primer lloc, per totes les especulacions que han sorgit sobre la veritable causa de la defunció, i, després, pels dubtes sobre si estava o no vacunat.

«El meu germà ha mort perquè es va infectar de la variant delta de la covid. S'havia vacunat amb Janssen amb una sola dosi perquè aquesta vacuna només requeria una dosi», assenyalava la germana de Marín per a desmentir els rumors que el titllaven de negacionista.