Les últimes paraules de Pau Donés: «Hauria d'estar mort»

Avui cobren un significat especial després de conèixer la seva mort
Pau Donés damunt d'un escenari amb la guitarra
Les últimes paraules de Pau Donés: «Hauria d'estar mort» | CatalunyaDiari

La mort Pau Donés, vocalista de Jarabe de Palo, amb 53 anys ha commocionat la societat espanyola aquest dimarts, 9 de juny. El cantant patia càncerdes de feia cinc anys, però no ha pogut recuperar-se de la seva recaiguda en els últims mesos.

La família del cantant és qui ha anunciat, a través de les xarxes socials de Jarabe de Palo, la notícia de la seva mort: «La família Donés Cirera comunica que Pau Donés ha mort el 9 de juny de 2020 a conseqüència del càncer que patia des de l'agost del 2015. Volem agrair a l'equip mèdic i a tot el personal de l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi,  l'ICO (Institut Català d'Oncologia), el Servei de Pal·liatius de l'Hospital de Viella i al VHIO (Institut Oncològic de la Vall Hebron) tot el seu treball i dedicació durant tot aquest temps».

«Demanem el màxim respecte i intimitat en aquests moments tan difícils».

Les últimes paraules de Pau

La seva mort ha agafat per sorpresa tothom, ja que el cantant estava preparant un nou disc i acabava de publicar un nou 'single' amb Jarabe de Palo, 'Eso que tú me das'. De fet, ràpidament després de conèixer-se la notícia, les xarxes han recuperat unes paraules de Donés en la seva última entrevista, realitzada a 'El Periódico'. 

El cantant de 'La Flaca' va parlar obertament sobre la seva malaltia i, ara que es coneix el fatal desenllaç del càncer, sembla que el cantant sabés el futur que li esperava. Com a mínim, Donés era molt conscient del fet que estava tenint molta sort: «El meu cas genera curiositat científica. Sóc un malalt estrany. Hauria d'estar mort perquè tinc un oncogèn molt actiu. Ja porto tres operacions, encara que mai s'ha reproduït en el mateix lloc».

El que el cantant explicava és que comptava amb una mutació en un gen, BRAF, que feia que les cèl·lules canceroses es reproduïssin de manera molt ràpida, de manera que els metges li van exposar de forma clara que només tenia un 20% de possibilitats de viure més de cinc anys.

Per desgràcia, les paraules dels metges s'han complert al 100%, i cinc anys després de saber que estava malalt, Pau Donés ens ha deixat, i amb ell, una de les figures de la música espanyola més important dels últims anys.

Avui el món de la música plora la pèrdua de Donés, un artista intel·ligent, discret i un gran lluitador que forma ja part de la història d'aquest país per les seves cançons molt enganxoses, com ara 'La Flaca' o 'Bonito'.

Precisament per això, les xarxes socials s'estan inundant de missatges de condol a la família, com ara «Hi ha una festa de música al cel. Descansa en pau» o «Una abraçada enorme allà on siguis. La teva música sempre ens acompanyarà».


Comentaris

envia el comentari