La col·laboradora de televisió Mila Ximénez passejant amb mascareta per Madrid, 2020

Els últims dies de Mila Ximénez: sedada i fidel a la seva promesa

La periodista va dir que si la quimioteràpia no li donava qualitat de vida, preferia marxar «de retir a una caseta i el que duri»

Espanya plora aquest dimecres, 23 de juny, la mort de la periodista Mila Ximénez. Dijous passat transcendia que la col·laboradora de 'Sálvame' es trobava en tractament de sedació pal·liativa a casa, acompanyada dels seus familiars més propers.

Tots els auguris feien pensar que el càncer de pulmó estava vencent a Mila i, al migdia d'aquest dimecres, s'ha confirmat la pitjor de les notícies. Mila patia un càncer de pulmó que va anunciar públicament fa un any, deixant gelats als seus companys de 'Sálvame' després de sincerar-se.

Va ser a través d'una intervenció telefònica, el 16 de juny de 2020, quan Mila Ximénez va explicar que havia estat diagnosticada de càncer. La malaltia s'havia estès ja a altres òrgans, com el fetge, i era inoperable.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Una dura batalla d'un any contra el càncer

Així i tot, Mila Ximénez ho va apostar tot al tractament de radioteràpia i de quimioteràpia al qual es va sotmetre. La periodista va plantar batalla amb totes les seves forces per vèncer el càncer, tot i que aquesta lluita ha acabat sent infructuosa.

Al març, va saber que la malaltia s'havia agreujat i la seva situació es va complicar, però, valenta, va reaparèixer a 'Sálvame'. Fa escassos tres mesos,  va ser quan va realitzar unes de les seves declaracions de més impacte, que van deixar sense alè als seus companys.

«S'ha complicat una de les zones, s'ha disparat, i en unes setmanes em faran un TAC», va explicar d'entrada. I va anunciar, davant la sorpresa de tots: «A partir d'aquí prendré una decisió escoltant la meva doctora: prendré la decisió de continuar o que no vull seguir vivint així».

Mila Ximénez acabava de sortir d'un dels mesos més durs del seu tractament. I arran d'això, es va prometre una cosa. I és que si el tractament no li garantia un mínim de qualitat de vida, preferia «marxar de retir a una caseta i el que duri».

Ho va dir ella mateixa davant les càmeres en la seva reaparició a 'Sálvame'. «He passat ara una químio molt complicada i no vull tornar a aquesta situació», va deixar clar el passat mes de març.

«Si tot va com en l'última, que va ser més lleu, cap problema perquè puc seguir fent una vida normal, però si no és així, deixo el tractament», va manifestar.

Tot seguit va fer la referència a «retirar-se en una caseta» durant el temps que durés. «El que hagi de passar, passarà. Estic resant, vull viure, però si s'acaba això, és una tranquil·litat per a mi», va dir.

Les paraules van deixar sense aire als seus companys de 'Sálvame'. Però el cert és que Mila Ximénez s'ha mantingut fidel fins a l'últim dia a la seva promesa davant les càmeres.

A casa des de divendres passat, esperant el trist final

La demostració d'això han estat els últims dies de la seva vida. Era dimecres passat, 16 de juny, quan Mila Ximénez va acudir a la clínica de La Luz per fer-se una prova que no se li va poder efectuar.

Els metges van trobar algun obstacle inesperat, la van estabilitzar a l'hospital i, 48 hores després, li van donar l'alta. Mila Ximénez va marxar a casa, i al seu domicili es van desplaçar els seus germans: Manolo, Encarna i Concepción.

 Així mateix, la seva filla, Alba Santana, també es va desplaçar des d'Amsterdam, on viu. D'altra banda, des de divendres, els rumors de l'agonia de Mila Ximénez han anat 'in crescendo' i s'ha sabut que es trobava en un tractament de sedació pal·liativa.

Tanmateix, aquest dimecres, 23 de juny, s'ha confirmat el trist final per la periodista. Finalment, Espanya s'acomiada avui de Mila Ximénez, que ens ha deixat amb 69 anys.