Carmen Sevilla somrient

L'única visita que rep Carmen Sevilla en els seus últims dies

Carmen Sevilla fa uns quants anys que està ingressada en una residència

Carmen Sevilla viu en una residència d'Aravaca (Madrid), on va ingressar el 2015 després que se li diagnostiqués Alzheimer. Al centre la cuiden molt per tal que estigui el millor possible.

Les mostres d'afecte que rep són constants. Cada setmana la visiten dues persones molt especials: el seu fill, Augusto Algueró, i el seu amic Moncho Ferrer.

La família de Carmen vol mantenir-la allunyada dels curiosos i dels amics interessats, per això li han restringit tant els contactes. A més, ja no reconeix ningú i volen que estigui tranquil·la.

 

«La mimem i li donem afecte. Dissabte hi anirem el seu fill i jo. Però no només aquest dissabte, cada setmana hi anem», explicava Moncho a 'El Español' el mes d'octubre passat.

Explica que «el seu dia a dia és tranquil i relaxat. Té una fortalesa increïble i tot segueix igual, afortunadament».

Recentment, la mítica actriu ha tornat a ser notícia perquè s'acaba de publicar una altra biografia d'ella. L'autor és el periodista Alfredo Sánchez, que a la seva obra recull les últimes imatges de l'artista abans que se li agreugés la malaltia.

Foto del personatge
Carmen Sevilla té Alzheimer | cedida

Des de fa deu anys, viu totalment allunyada dels mitjans de comunicació. Només se sap que va ingressar en una residència i que el seu fill, Augusto, la visita cada setmana.

Asseguren que la solitud va marcar gran part de la vida de Carmen. Primer, quan va anar a viure a la finca Herrera del Duque amb Vicente Patuel; després, quan es va quedar, viuda; i finalment, per culpa de l'Alzheimer.

Va intentar mantenir-se activa fins que el cap li ho va permetre. Així doncs, va treballar a 'Cine de Barrio' fins als vuitanta anys. Mai oblidarem el comiat tan emotiu que va fer davant de les càmeres.

Quan era jove, va protagonitzar moltes pel·lícules, però quan va conèixer Patuel, va decidir retirar-se. «Jo vull tenir-te a tu, no que facis cinema», li va dir el seu marit.

Carmen Sevilla, sempre molt transparent

Carmen Sevilla no tenia cap inconvenient per a parlar de la seva vida i de les parelles que va tenir. Del compositor Augusto Algueró, el seu primer marit, admetia que «jo l'inspirava d'una manera... però després se n'anava amb una altra». També va confessar que amb Vicente tenia petites discussions, però que sempre trobaven la manera de reconciliar-se.

Amb Algueró va tenir el seu fill, Augusto, que sempre ha estat molt pendent d'ella i es preocupa pel seu benestar.

Foto del personatge
L'artista, amb el seu somriure habitual | cedida

«Està molt bé, molt cuidada, però molt grandeta», va revelar Augusto fa cosa d'un mes. «Cada setmana la veig i, gràcies a Déu, veig que no pateix ni li fa mal res. Els metges em diuen que estiguem tranquils, que no està patint».

L'artista sempre serà recordada per una generació d'espanyols per la seva faceta de presentadora a Telecinco. Després d'un temps retirada al camp, li va sorgir una proposta que no va poder rebutjar. Valerio Lazarov li va oferir posar-se al capdavant de 'Telecupón' al començament de la dècada dels noranta.

En aquest espai va aconseguir treure molt de partit a la seva vis còmica. Tothom reorda els errors i les badades que tenia a plató.

Més tard, va ser TVE qui va donar una oportunitat laboral a Carmen. L'actriu va substituir José Manuel Parada a 'Cine de barrio', programa que va presentar des del 2004 fins al 2010.

En aquella època, la malaltia va començar a trucar a la porta de casa seva i amb els anys es va anar agreujant, fins al punt que ja no reconeixia ningú, ni tan sols el seu fill. Aleshores la seva família va considerar que el més raonable era ingressar-la en un centre especialitzat, on viu des del 2015.