Iñaki Urdangarin seguirà a la presó de Brieva sis mesos més

Els organismes penitenciaris tornaran a revisar la seva situació al desembre
Urdangarin
Iñaki Urdangarin no pot sortir al pati de la presó per l'onada de calor | CatalunyaDiari.cat

Iñaki Urdangarin segueix a la presó un any i un mes després del seu ingrés al centre penitenciari de Brieva, a Àvila. Ara la Junta de Tractament del mateix centre penitenciari ha confirmat que mantindrà el segon grau per a Urdangarin i que aquest romandrà a la presó sis mesos més. La decisió arriba després de revisar l'expedient de l'exduc de Palma.

 

Urdangarin seguirà fins al desembre

Segons informen fonts d'Institucions Penitenciàries, la situació d'Urdangarin serà revisada cada sis mesos, un procediment que segueixen tots els interns. Malgrat tot, el marit de la infanta Cristina podria recórrer la decisió a la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries.

 

En cas que aquest organisme rebutgi el recurs, Urdangarin seguirà a la presó fins al desembre de 2019, quan hagi complert una quarta part de la seva condemna. Recordem que l'exsoci de Diego Torres -l'altre principal implicat en el cas Nóos- va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó en segon grau per delictes de prevaricació, frau, falsificació, tràfic d'influències, malversació de fons públics i frau fiscal.

Urdangarin
Urdangarin durant la seva declaració pel cas Nóos | CatalunyaDiari.cat

 

Es manté el segon grau

D'altra banda, la mateixa Junta determina que el presoner seguirà amb el segon grau (règim que mantenen la majoria de presos) que li dona permís a un seguit de visites setmanals. No obstant això, al desembre podrà començar a demanar permisos. Pel que fa a les comunicacions extraordinàries al locutori, segons informa 'La Vanguardia', Urdangarin disposa de dues comunicacions setmanals de 20 minuts.

 

Durant aquests darrers mesos, el presoner hauria comunicat el seu malestar per diverses qüestions. Segons informava la revista 'Corazón', Urdangarin hauria deixat de fer exercici al pati interior durant l'estiu, ja que la zona per fer esport arribaria als 50 graus els dies més calorosos. Arran d'això, el marit de la infanta hauria començat a estudiar un màster en Psicologia, estudis que realitzaria a través de la UNED.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari