ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Iñaki Urdangarin, sense lloc on viure si li concedeixen el segon grau penitenciari

En aquest cas es tractaria d'un sistema mix entre el segon i el tercer grau que permetria a l'exduc de Palma sortir de presó durant el dia.
Iñaki Urdangarin podria aconseguir una versió mixta entre el segon i tercer grau que li permetria sortir de la presó durant el dia | EUROPA PRESS

 

Iñaki Urdangarin està a prop d’aconseguir un sistema mix entre el segon i el tercer grau que li permeti sortir de presó durant el dia. Així ho ha desvelat Pilar Eyre al seu blog de 'Lectures', qui també vaticina la data d’aquest fet: el 18 de desembre, un dimecres, l’exduc de Palma podria fer-se amb el seu primer permís penitenciari.

 

Però la pregunta és evident, on anirà el cunyat del rei quan surti de la presó? Segons Eyre, no serà a la Zarzuela, ja que «la Casa Reial el considera un element altament tòxic», tampoc aniria a Barcelona, «ja que els responsables carceraris no permetran que un Borbó consort s’allotgi a les seves presons», assegura la periodista.

 

No acceptarien que Urdangarin tornés a la Zarzuela, ja que el consideren «tòxic» | Cedida

 

Urdangarin es podria plantejar anar a una presó basca

L’opció més versemblant, per tant, seria anar a una presó basca, a prop de la família Urdangarin: «La presó d’Alavá, Zaballa, l’antiga Nanclares d’Oca. És la més moderna d’Espanya i les cel·les són molt amples. Passaria la jornada a casa de la seva mare, inclús la infanta podria llogar un pis, ja que gran part de la seva feina es realitza online», segons Pilar Eyre. Cal tenir en compte que la presó de Nanclares d’Oca és coneguda perquè hi ha ingressats diversos presos d’ETA, el que pot generar grans polèmiques.

 

Eyre parla també de què passarà quan finalitzin els 6 anys de condemna: a Urdangarin se li posarà una polsera telemàtica per tenir-lo controlat. «El juliol de 2021, quan Iñaki obtingui el tercer grau, podrà dur una vida normal, només haurà de dormir a la presó els caps de setmana i portarà una polsera telemàtica per controlar-lo».

 

També et pot interessar...