La Reina Letícia llueix impressionant als 49 anys

La subtil venjança que la reina Letícia ha posat en marxa contra les seves cunyades

La dona del rei Felip porta temps enfrontada amb Cristina i Elena

El conflicte entre la reina Letícia i les seves cunyades, Cristina i Elena, ve de lluny. I això que al principi semblava que gaudien d'una relació envejable.

Era fa més de 15 anys quan vèiem per primera vegada les cunyades juntes en una mateixa foto. Aleshores, la que seria la futura reina acabava d'entrar a formar part de la família reial.

Pel que sembla, les Infantes esperaven trobar en Letícia una dona molt més dòcil i manipulable, encara que es van topar amb tot el contrari.

Les infantes Elena i Cristina parlant
Les infantes, contra Letícia | GTRES

La tímida periodista no trigava a treure el seu caràcter i imposar-se, igual que va fer amb els seus sogres, Joan Carles i Sofia .

Tant és així, que sembla que la Infanta Elena no tolera de cap manera la dona del seu germà, i més quan no comparteixen les mateixes idees sobre la Corona.

La infanta Elena no ha suportat mai la seva cunyada

«La duquessa de Lugo té la idea que el servei i el deure a la Corona —i allò que representa— és una qüestió de cor més que de raó».

«No obstant això, per a la seva cunyada la Corona és feina: com la que és administrativa d'una empresa. Això Elena ho porta fatal».

«Per ella és un honor i un deure servir el seu germà, el Rei. No entén el concepte de Letícia. La posa dels nervis».

Aquest seria un sotrac insalvable enmig de la seva relació que encara continua molt present. Encara que aquest no seria el principal motiu que va fer saltar les espurnes entre totes dues.

Pel que sembla, la disputa reial es remuntaria a la tràgica mort de la germana petita de la reina, Erika Ortiz.

El punt i a part en la relació de Letícia i la Infanta Elena

«Quan el 2007 mor la jove en terribles circumstàncies, Letícia troba en el seu cunyat Jaume de Marichalar un dels seus millors suports dins de Zarzuela».

En aquell moment, l'exduc de Lugo es comportava com el millor dels amics amb ella. Cosa que provocava que després que anunciés el «cessament temporal del seu matrimoni» amb la Infanta Elena, Letícia no dubtés a posicionar-se del seu costat.

Elena de Borbó és una persona molt estimada
Elena de Borbó enfrontada amb Letícia | GTRES

Una bona manera de tornar-li el suport rebut, però que la seva cunyada mai no va ser capaç de perdonar.

Tot i això, Letícia aconseguia venjar-se'n després de la seva pujada al tron, donant-li el cop de gràcia després de relegar els seus pares sota el títol de reis 'emèrits'.

Una autèntica punyalada per a Elena. Segons comenten, aquest títol li segueix semblant humiliant. Sobretot, perquè sempre ha estat la mà dreta de Joan Carles.

«Si això del rei Joan Carles ha estat una invitació a la retirada, això de la Infanta ha estat l'oblit. Cosa que li va doldre molt, però ja ha enxampat el missatge, ho ha entès», asseguren.

La rematada a aquesta bomba de rellotgeria la va posar l'enfrontament protagonitzat per les reines Sofia i Letícia durant la Missa de Pasqua de Palma de Mallorca el 2018.

«Això no s'ho perdonarà mai. T'imagines que algú tracti així la teva mare? Encara sort que Elena no hi era, si no s'hauria embolicat de debò», destaquen.

Letícia i la seva relació amb els Urdangarin, més enllà del cas Nóos

D'altra banda, molts atribueixen la mala relació entre Letícia i la Infanta Cristina a la crisi que van enfrontar a causa del Cas Nóos.

Tot i això, alguns remarquen que només va ser la cirereta. «Cristina sempre la va tractar amb menyspreu, com si fos menys que ella».

Les coses es van torçar del tot el 2005, al bateig d'Irene Urdangarin. Iñaki i Cristina recorrien als actuals reis perquè deixessin diversos familiars de l'exduc de Palma allotjar-s'hi al Pavelló del Príncep.

Letícia, Felip VI, Joan Carles I, la infanta Sofia i la princesa Elionor
La mala relació de Letícia amb les Infantes | GTRES

Però Letícia, que aleshores es trobava al tercer trimestre d'embaràs d'Elionor, es negava al·ludint que es trobava malament.

A partir de llavors, van començar a veure la seva cunyada amb altres ulls. I les proves que la seva relació és completament trencada són més que notables.

«El dia del 80 aniversari de Sofia, Letícia va anar a fer-se la foto perquè li va demanar el seu marit. Va arribar, va menjar, es va fer la foto i se'n va anar. Ni es van saludar».

La tensió entre les cunyades arriba a tal punt, que la Infanta Elena «no pot trepitjar l'illa que li va donar nom al seu títol, almenys, mentre que el seu germà, Felip VI i la seva cunyada, la reina Letícia, s'hi trobin».

I és que segons rescaten membres propers al nucli familiar. «Ja tenim moltes batalles pròpies com per a tornar a lluitar amb les del passat».