Destapen els plans de venjança de la reina Sofia contra les amants de Joan Carles

Darrere el seu etern somriure amagava l'estratègia per acabar amb elles

Reina Sofia
Darrere el seu etern somriure amagava un pla detallat per acabar amb elles | Catalunya Diari

Sofia ha guardat sempre  el més absolut silenci des que va saltar la notícia de la suposada infidelitat de Joan Carles I amb Corinna Larsen, que junt amb altres polèmiques al voltant de la figura de l'emèrit ha perjudicat seriosament la seva imatge pública.

Quan es va instaurar l'estat d'alarma, la reina Sofia va passar el confinament amb la seva germana Irene i apartada del seu marit, una sàvia decisió que la desvincula dels assumptes del rei Joan Carles I.

Sempre en segon pla i amb un mig somriure com a resposta a tots els rumors d'infidelitat, la mare de Felip VI aguanta estoicament el xàfec i la vergonya. Però la veritat és que, segons apunta Pilar Eyre en la seva secció setmanal de la revista 'Lecturas', la reina Sofia va traçar una sèrie de plans per venjar-se de cadascuna de les suposades amants del rei Joan Carles.

És sabut que el matrimoni dels emèrits ha passat per delicats moments. Algunes fonts apuntaven que ja estava trencat des de feia temps, però que continuaven junts de cara a la galeria. I així li ho confirmen a Eyre quan la periodista pregunta sobre què sent realment la reina Sofia per Joan Carles.

«Indiferència absoluta. Aquest mig somriure que exhibeix en les fotos al costat d'ell s'apaga quan es queden sols i se'n van cadascun pel seu costat», explicava. I és que la reina Sofia va sentir un profund dolor quan van sortir a la llum les suposades amants del seu marit, tot i que el cop de gràcia final va ser l'aparició de Corinna.

Els plans de venjança de la reina Sofia

Com relata Pilar Eyre a l'esmentada revista, sembla que amb el cas de la germanodanesa, Sofia va treure les ungles i va traçar un pla perquè Alexander, el fill de Corinna, no fos acceptat en cap dels col·legis de més categoria d'Anglaterra, sent també l'artífex que l'aristocràcia anglesa li fes el buit.

Però aquesta no ha estat l'única vegada en què la mare de Felip VI s'ha venjat de les 'amigues' de Joan Carles. La reina Sofia ha estat minuciosa i silenciosa i ha actuat amb paciència. Primer, identificava les amants amb ajuda de Sabino, el cap de la Casa Reial, per després dur a terme el seu pla.

Joan Carles i Corinna
La reina Sofia va fer que l'aristocràcia britànica rebutgés Corinna | Catalunya Diari

Hi va haver dues dones que mai va convidar a Palau tot i tenir títol, a una altra va humiliar-la públicament de totes les formes en què pogués, negant-li per exemple que amarrés seu vaixell al Club Nàutic de Palma de Mallorca. Però amb Marta Gayá els seus plans van fallar. Sofia va pretendre que la societat mallorquina li donés l'esquena, però el rei Joan Carles es va interposar en el seu camí i va haver de desistir.

Les sospites de la reina

Identificar les amigues especials del seu marit resultava una tasca complicada. A vegades, les seves identitats no era clares i no estava segura si es tractava o no d'una de les amants. Eyre explica que la reina Sofia es mantenia freda davant la presència de dones que eren catalogades com a «devoradores d'homes». Isabel Preysler, Tita Cervera o Marta Chávarri van rebre la cara més seriosa de l'emèrita.

Quan encara no havien estat nomenats reis, Sofia es va negar en diverses ocasions a anar a Estoril, ja que les sospites que darrere de cada amiga de la infància del rei Joan Carles existia una nòvia seva podien amb ella.

Per què ha aguantat les infidelitats?

La periodista catalana aprofundeix encara més en l'actitud que la mare de Felip VI ha tingut davant els enrenous amorosos del seu marit. Mentre alguns assenyalen al seu fill com la principal raó per la qual ja aguantat tant de temps, Pilar Eyre rescata un episodi de la vida de la reina Sofia  que marcaria per sempre l'actitud de la reina.

«Sofia va sorprendre el seu marit al llit amb una dona en una cacera, a la qual es va presentar per sorpresa. Tenia només 37 anys», relata Eyre, afegint que aquest va ser el moment en què l'emèrita va comprendre «que el seu marit actuaria amb total llibertat». Dolguda davant els fets, la reina Sofia  va marxar amb els nens a l'Índia i es va plantejar deixar al seu marit.

Va ser llavors quan la seva mare, la reina Frederica, li va impedir: «No l'abandonis mai. No deixis de ser reina. Vols ser com jo, una reina sense regne, que ha de viure de la caritat dels altres?». Sofia va entendre la situació i va advertir Joan Carles  que res del que passés provocaria que ella es divorciés. Així, va començar a néixer en ella un tímid i permanent somriure que l'acompanyaria sempre.

La por a passar les mateixes calamitats que la seva mare va ser el que va provocar que Sofia  aguantés les aventures del seu marit amb altres dones, així com els seus suposats negocis il·lícits. «Ella n'era perfectament conscient, és més, l'animava en aquest sentit, temorosa que li passés el mateix que a la seva mare», opina el periodista García Abad.

Per aquesta raó, explica Pilar que la reina Sofia s'ha empassat tot el que té a veure amb el seu marit. A més, Sofia el protegeix enfront dels que li diuen emèrit, explica la periodista: «No ho feu, que es disgusta». La reina suporta la seva afició per la caça malgrat ser una persona animalista, aguanta les amants i encara llueix l'anell de compromís. 


Comentaris

envia el comentari