Foto de la reina Letícia.

El vergonyós sobrenom que té la reina Letícia entre els amics del rei

Letícia rep fortes crítiques

Des que Letícia entrés a palau s'ha trobat amb molts obstacles. Joan Carles no la suportava i la volia més aviat lluny. Mai no va ser partidari que el seu fill es casés amb ella.

La visita recent de l'emèrit a Espanya ha deixat uns quants titulars. Pilar Eyre revela a la revista Lecturas tot el que va passar a la trobada que va mantenir Felip amb el seu pare. Però també revela el desafortunat malnom que li han posat a la reina els amics de l'emèrit.

«Letícia va estar al dinar de dilluns, però no va dirigir la paraula al seu sogre i el va tractar amb menyspreu», va assenyalar la periodista. Va ser una trobada per compromís, ja que cap dels presents no tenia gaires ganes de veure's. La situació era totalment diferent de la que havia gaudit el marit de Sofia els dies previs.

A Sanxenxo se'l va poder veure radiant de felicitat, amb la seva gent i fent el que més li agrada, gaudir de les regates. Es va retrobar amb el grup d'amistats que té a les terres gallegues, amb qui es confessa cada cop que els té al davant. Els coneix des de fa temps i sap que serien capaços de fer qualsevol cosa per ell.

Eyre assenyala que durant aquests dies es va fer un «aquelarre joancarlista», on totes les crítiques van ser dirigides cap als reis. Explica que «la que ha sortit pitjor parada ha estat ella. Li atribueixen tota mena de maldats, l'odien».

Explica que els amics de Joan Carles són «cortesans professionals, als quals han escombrat del mapa» els actuals reis. Amb «l'emèrit a Abu Dhabi, s'han allunyat dels cercles de poder».

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Letícia va coincidir va una setmana amb el seu sogre | Catalunya Diari

Tenen molt present a Letícia, però també a Felip. Els dediquen sobrenoms sagnants. Saben que no hi ha res a perdre, i per això estan disposats a deixar-ho anar tot contra ells.

Possiblement, ho fan amb la intenció d'acontentar Joan Carles, que només percep mostres d'afecte entre la gent. Els fidels a l'emèrit fan referència a l'actual rei d'una manera humiliant. «És un pobre home dominat per la seva dona», assenyalen.

Critiquen que «no té el carisma del seu pare, ni la seva intel·ligència natural, però és un bon noi». Tampoc no es mosseguen la llengua a l'hora de carregar contra la seva dona. La consideren culpable del tracte que està rebent el seu amic.

«La que mana és la neta del taxista», en al·lusió a l'asturiana. S'aprecia que estan indignats, i deixen anar tota mena d'ofenses contra els reis. Potser per alegrar a l'emèrit, que sempre ha estat envoltat de gent que reia les seves gràcies.

Letícia, Felip VI, Joan Carles I, la infanta Sofia i la princesa Elionor
L'emèrit amb Letícia, Felip i les seves netes | GTRES

 

Letícia surt victoriosa en aquesta batalla

Letícia no sembla excessivament preocupada pels comentaris que aboquen els amics del sogre. Ha aconseguit el seu objectiu, que era mantenir-lo lluny d'Espanya el màxim temps possible. Ella s'esforça a mantenir la institució lliure de qualsevol mena de polèmica.

▶️ La visita a España de Juan Carlos I pudo acabar en desastre

La tranquil·litat que es vivia a la Zarzuela en els darrers temps s'ha vist trastocada per la reaparició de l'emèrit. Va tornar a exhibir-se mediàticament, quan la família reial tractava que el seu pas pel nostre país fos el més discret possible.

Si no hi ha imprevistos d'última hora, el més probable és que torni un altre cop a Galícia en qüestió d'uns dies. La seva intenció és prendre part en una regata en aigües de Sanxenxo la setmana vinent.

Letícia ha de pensar en un pla nou per desfer-se de l'emèrit. La situació pot arribar a resultar insostenible.