Primer pla de Letícia

Els vergonyosos secrets del seu passat que Letícia amaga a la Zarzuela

La Reina Letícia amaga bé els seus secrets a Palau

El novembre de 2003, la notícia del compromís entre Letícia i per aquell temps el Príncep Felip va marcar la història de la Casa Reial espanyola, ja que és la primera vegada que un monarca del país es casa amb una dona de família humil. Aquest fet s'anomenava antigament matrimoni morganàtic.

Perquè una «plebea» com Letícia hagués de mantenir una relació amb el futur Rei, ella va haver de renunciar a moltes coses i fer canvis molt grans a la seva vida.

Reis
El matrimoni ho va tenir molt difícil per guanyar-se l'aprovació de Joan Carles i Sofia | GTRES

El passat de la Reina Letícia

La Reina Letícia es va formar a la Universitat Complutense de Madrid, on va estudiar periodisme i va continuar amb la seva carrera treballant del que estudiava. Va estar col·laborant a l'ABC o al diari més llegit d'Astúries, La Nueva España. També va treballar al diari Siglo XXI, quan va partir a Mèxic a realitzar un doctorat.

Després de Mèxic i un doctorat que no va acabar, va tornar a Espanya per treballar a la CNN on va impulsar la seva carrera de periodista. No va ser fins que va fer el salt a Televisió Espanyola on la vam poder veure viatjar pel món per cobrir les notícies més importants.

La dona del Rei Felip va rebre premis pel seu gran treball com el Premi Mariano José de Larra i actuals excompanys seus de treball i professors segueixen felicitant-la per la gran professional que era.

La vida de Letícia fa un gir

Es diu que els monarques es van conèixer a casa de l'experiodista Pedro Erquicia en un sopar el 2002.

A partir d'aquell sopar els futurs reis es van interessar l'un a l'altre i van continuar coneixent-se mentre portaven la relació en secret. Mentre mantenien el seu en secret, Letícia seguia treballant com a periodista. Tots dos van coincidir en successos com l'enfonsament del Prestige, on el Príncep d'Astúries va anar al lloc per treball d'Estat i la mare de la Princesa Elionor va anar a cobrir la notícia.

Van estar un any mantenint la seva relació en secret fins que el novembre del 2003 es va anunciar el compromís matrimonial que tenien i, menys d'un any més tard, el 22 de maig del 2004 se celebrarien les noces de l'any a l'Almudena.

Perquè el compromís sortís a la llum i es mantingués a la superfície, la Reina va haver de fer molts sacrificis a la seva vida com aguantar la desaprovació dels emèrits per ser una dona divorciada, una plebea o deixar aparcada la seva carrera com a periodista a què tant afecte tenia.

No només va fer els sacrificis Letícia, sinó també el fill del Rei Joan Carles enfrontant-se als seus familiars per poder aconseguir casar-se amb Letícia. Segons l'especialista a la Casa Reial, Pilar Eyre, va dir que la primera trobada entre Letícia i Felip no va ser durant el sopar d'Erquícia, sinó per mitjà d'un amic en comú, Kitín Muñoz, qui va tenir algun tipus de relació amb Letícia durant molt poc temps. Quan aquest els va presentar, el fill de l'emèrit se'n va enganxar completament i Letícia s'hi resistia perquè estava interessada.

Eyre, no només actualitza la primera trobada entre els Reis sinó que també explica que la Reina Letícia havia de tenir un diari personal en què escrivia tot el procés que passava en què canviava la seva vida per ser la futura Reina consort d'Espanya.

Primer pla de la reina Letícia Ortiz
Letícia va cremar la llibreta on explicava els seus secrets | GTRES

Aquest diari podia contenir secrets sobre la Zarzuela que no es volen que se sàpiguen a part de la dura trajectòria que va patir per adaptar-se a la Casa Reial. Aquest diari va haver de ser cremat a la xemeneia del Palau de la Zarzuela a petició del Rei Felip VI perquè seguís tot el que passava a Zarzuela dins d'ella.

És clar que encara que Letícia hagués passat un dur procés d'adaptació després del compromís amb el Rei Felip, ho va fer amb un propòsit. Aquest era seguir amb la persona amb qui ella volia casar-se.