Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos d'Iñaki Urdangarin i Jaime de Marichalar en primer pla amb el rostre seriós

La veritat sobre Iñaki Urdangarin: per què ha deixat de parlar amb Jaime de Marichalar

Iñaki Urdangarin no manté amb ell cap mena de relació des de fa anys, tot i que van ser família

Iñaki Urdangarin, malgrat haver-se separat ja de la infanta Cristina, continua sent notícia. Així, aquests dies, ha passat a estar al disparador mediàtic per les seves elevades despeses, quan encara segueix sense feina. I és que haver format part de la família més coneguda d'aquest país farà que sempre se'l miri amb lupa.

En això, Iñaki Urdangarin té molt en comú amb Jaime de Marichalar, el seu excunyat, que va estar casat amb la infanta Elena. Tot i això, malgrat el que els unia i els uneix, aquests dos homes estan molt distanciats. Tant, que no se'n parlen, concretament no ho fan des de fa anys i per una raó.

Iñaki Urdangarin i Jaime de Marichalar: allò que tenien i tenen en comú

Iñaki Urdangarin va arribar al clan Borbó l'any 1997, quan va sortir a la llum el compromís oficial amb Cristina. Clan del qual ja formava part, des de feia tres anys, Jaime de Marichalar, que el 1995 havia contret matrimoni amb Elena.

Inicialment, es va vaticinar que els dos gendres de Joan Carles I anaven a portar-se molt bé, perquè tenien diverses qüestions que els unien. La primera, que cap dels dos pertanyia a la reialesa i arribaven a una família que sí que era d'aquell món. Per això tots dos s'havien d'enfrontar a una vida nova, plena de protocols, privilegis i obligacions.

La segona, que havien triomfat als seus respectius sectors professionals. Jaime a l'àmbit dels negocis i Iñaki al de l'handbol.

Fotografia de Jaime de Marichalar al costat de la infanta Elena, la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin durant un esdeveniment familiar
Iñaki Urdangarin i Jaime de Marichalar tenien nexes en comú per emportar-se bé | Europa Press

La tercera, que eren originaris del nord d'Espanya, amb una cultura molt semblant, i que donaven un enorme valor a la família. El motiu és que tots dos pertanyien a unes que eren nombroses.

Per tot això, es va pensar que Marichalar ajudaria amb els seus consells el seu cunyat nouvingut. I també que tindrien una relació molt estreta, però res més lluny de la realitat.

Actualment comparteixen alguna cosa més: haver trencat llaços amb els Borbó, ja que tots dos s'han separat de les mares dels seus fills i han refet les seves vides. Jaime, de forma discreta i sense parella coneguda, i Iñaki iniciant una relació sentimental amb Ainhoa Armentia.

La raó per la qual Iñaki Urdangarin i Jaime de Marichalar van deixar de parlar-se

Iñaki Urdangarin, no obstant, mai va mantenir una amistat amb Jaime. És veritat que, com hem vist, tenien nexes en comú, però hi havia alguna cosa que pesava més i que els distanciava: la gelosia i la rivalitat.

Marichalar es va comprometre amb Elena i en cap moment va captivar la ciutadania. Tot perquè es mostrava fred, poc natural als actes públics i massa encotillat. Fins i tot va ser titllat de caçafortunes, dient-se que havia conquerit a la seva esposa simplement per tenir una vida de luxe i estar emparentat amb els reis.

Imatge del casament de la infanta Elena amb Jaume de Marichalar a l'altar
Jaime de Marichalar no va aconseguir una imatge pública favorable en cap moment | GTRES

El navarrès va haver d'acostumar-se a aquesta imatge pública que se'n transmetia. Imatge gens positiva que va créixer quan va aparèixer en escena Iñaki. Sí, perquè van començar les comparacions i ell se'n va endur la pitjor part.

Urdangarin es va mostrar gairebé com un príncep blau, un noi amb cert atractiu i simpàtic que es mostrava molt camperol. Encara més, va captivar per la seva proximitat i perquè amb la seva parella intercanviava gestos d'afecte, tot al contrari que el seu cunyat. Sense obviar que, sembla, es va convertir en el gendre favorit dels monarques.

Aquesta situació va fer que Marichalar i Iñaki tinguessin una relació tirant, que es transmetia les poques vegades que coincidien en actes públics. I així, a poc a poc, es van anar distanciant fins que el navarrès es va separar de la seva dona el 2007. En aquell moment, ja no hi havia obligació que tinguessin contacte i no es van tornar a parlar, tret que Jaime va anar al funeral del pare del basc, pel qual sentia estima.

Pel que sembla, a la intimitat, el pare de Froilà no podia suportar que a ell se li hagués menyspreat tant públicament en comparació amb Urdangarin, que semblava l'home perfecte. Tot i això, va gaudir d'una petita venjança quan es va descobrir la veritable cara del marit de Cristina amb el cas Nóos. Va quedar clar que, lluny de ser perfecte, havia comès un delicte que el va portar a la presó i, a més, van sortir a la llum presumptes infidelitats a la seva dona.