Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge del rei Felip VI mirant seriós cap al costat sobre un fons de paisatge natural i una retallada de la princesa Leonor somrient en una cerimònia d'Aragó amb un vestit militar

El vestit que ha fet servir la princesa Leonor a Aragó guarda un secret sobre Felip VI

La princesa Leonor ha decidit posar-se un vestit de l'exèrcit que té una relació clara amb Felip VI

La princesa Leonor s'ha traslladat cap a Saragossa per rebre la Medalla de les Corts d'Aragó, el lliurament del títol de Filla Adoptiva de Saragossa i la Medalla d'Aragó.

Leonor va iniciar la seva formació a l'Acadèmia General Militar de Saragossa el mes d'agost passat. Actualment, està a punt d'acabar la seva formació a l'Exèrcit de Terra i el govern aragonès ha volgut destacar el seu paper fent-li entrega de les màximes distincions de la comunitat.

El vestit de la princesa Leonor té relació amb Felip VI

Un dels detalls que hem pogut destacar de l'acte és el vestit que ha portat la princesa Leonor. Es comentava que podria lluir un estilisme de carrer, però al final s'ha decidit pel seu habitual uniforme militar.

Foto de la princesa Leonor a la presentació de medalles del Parlament d'Aragó vestint un uniforme militar i somrient
El vestit de la princesa Leonor que guarda relació amb Felip VI | GTRES

Però el més vistós ha estat que aquest uniforme guarda una relació amb Felip VI. És que el rei va portar un vestit molt semblant fa 38 anys. La mateixa jaqueta verda, camisa blanca, boina de color vermell i el cordó vermell que travessa la jaqueta.

Com que està estipulat, no se li permet portar grans joies. Però en portar els cabells recollits ens ha permès observar unes petites arracades d'or groc.

Així ha estat la cerimònia de la Princesa Leonor

El dia ha començat amb el lliurament del títol de Filla Adoptiva de la ciutat. Més tard, es va traslladar a la Catedral de la Seu, on se li va lliurar la Medalla d'Aragó. Per acabar, es va celebrar un còctel al palau arquebisbal.

Foto de la princesa Leonor a la presentació de medalles del Parlament d'Aragó vestint un uniforme militar i somrient amb homes de fons
La princesa Leonor, condecorada a Saragossa | GTRES

Ha estat una cerimònia en què se l'ha pogut veure una mica nerviosa en diversos moments. Sobretot, al començament i en el moment de pronunciar el seu discurs davant dels 300 assistents.

Se li han pogut observar gestos d'inquietud en tocar-se les mans i la zona de l'abdomen. A més, se l'ha vist somriure tímidament diverses vegades.

Una cosa que val la pena destacar ha estat l'absència de Felip VI i Letícia a l'acte. S'havia especulat molt sobre la possibilitat que els reis acompanyessin la seva filla durant la cerimònia.

Tot i això, des de la Casa Reial s'ha pres la decisió que la princesa Leonor ja està preparada per fer-ho en solitari.

L'estada de Leonor a Saragossa

La princesa viu a la capital aragonesa els últims nou mesos i ja la senten com una més. En les estones lliures ha pogut gaudir de l'oci que ofereix la ciutat. Des de restaurants fins a botigues i alguns llocs emblemàtics.

Primer pla de la princesa Leonor al Congrés dels Diputats l'acte de la jura de la Constitució
La princesa Leonor acabarà aviat la seva formació militar a Saragossa | GTRES

La princesa ha gaudit molt de la seva estada a Saragossa i els ciutadans no en poden estar més contents. Els saragossans guarden un afecte especial a la filla de Felip VI.

Per reconèixer-ho, després de la celebració de l'acte, Leonor no ha dubtat a saludar les persones que havien acudit a la cerimònia per veure-la.

En qüestió de poc més d'un mes, Leonor posarà fi a la formació a l'Acadèmia General de Saragossa. Després d'un mes de descans, ingressarà a l'Escola de l'Armada a Marín, Pontevedra, on continuarà amb l'ensinistrament militar.